Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik St48

Regina

Rekomendowane odpowiedzi

za nisko schodzi żar w podajniku, więc za rzadkie podawanie węgla, może zbyt kaloryczny przy tych temperaturach na zewnątrz. Miałem tak latem na mocnym groszku.

właśnie dzisiaj nastąpiła wielkopomna chwila i przyjechał pan wyczyścił retortę , wkleił kołnierz i powiedział że będzie ok - zobaczymy!! na silikonie było napisane że trzeba czekać 12 godzin - to jakaś porażka - piec wygasiłam rano i wychodzi na to że do rana nie mogę rozpalić - co Wy na to??? 

jak ja swój palnik uszczelniam to czekam pół godziny- maks godzinę

jak chesz- możesz się mocniej do drugiej osoby bliskiej przytulić albo w kołdrę szczelnie zawinąć

możesz olać i rozpalić bo już stwardniał ten silikon na pewno

właśnie dzisiaj nastąpiła wielkopomna chwila i przyjechał pan wyczyścił retortę , wkleił kołnierz i powiedział że będzie ok - zobaczymy!! na silikonie było napisane że trzeba czekać 12 godzin - to jakaś porażka - piec wygasiłam rano i wychodzi na to że do rana nie mogę rozpalić - co Wy na to??? 

Bzdety!12 godzin czekać na co.

Idź dziewczyno do kotłowni i pal!

Każdy w życiu ma pod górkę.

Czyli są teraz trzy opcje do rozpatrzenia.

Niedrożny komin plus przewód między kotłem a kominem.

Co do dymu w zasobniku to uszkodzona uszczelka na pokrywie bo dym próbuje się wydostać przez zbiornik.

Możliwość taka że za nisko utrzymujesz żar w palniku.

mam nisko żar w palniku i też mi weny brak, w podtrzymaniu cały czas jest tańczący ogień, klapkę zamnkęłam ale nic nie pomogło, zwiększyłam podawanie do 10 z przerwą 20 i dalej nic, temperatura rośnie jak głupia i dochodzi do 70st a czujnik jest zamontowany między piecem a zasobnikiem na obudowie. Dzisiaj ten cholerny wiatr dodatkowo mi nie pomaga , innego eko nie mam - zachciało mi się po 920 z kapostu no i mam

Macie jakiś pomysł???

obniż moc aby nie stał w podtrzymaniu tylko pracował. 

dodatkowo jeśli problemy z ciągiem kominowym nadmiernym to zakupić regulator i zamontować np na wyczystce lub rurze czopucha

http://allegro.pl/e-kominy-regulator-ciagu-kominowego-do-wyczystki-i4735423625.html

albo chociaż klapę na wentylator jak nie masz

http://allegro.pl/regulator-ciagu-kominowego-miarkownik-powietrza-i4763795221.html

przymykanie szybra chyba niewiele pomaga skoro dalej wyciąga kominem 

co do mocy nie wiem jakie masz ustawienia więc nie wiem jakie ruchy sugerować

podaj nastawy to pomyślimy co dalej

to zmień to na 5/50 i wiatr dopasuj- ma mieć minimalna moc

czemu masz tak dziwnie nadmuch (4 z 85)?

masz podgląd do menu serwisowego? może tam jest skopany nadmuch  i trzeba zmienic charakterystykę pracy wentylatora

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.