Regina Opublikowano 13 Listopada 2014 #1 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 kto ma sterownik st48?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oman7 Opublikowano 13 Listopada 2014 #2 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Dość ogólne pytanie. Co się dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regina Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor #3 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 w lewym dolnym rogu jest wskaźnik temperatury - czego on dotyczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszkowaty Opublikowano 13 Listopada 2014 #4 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 http://www.techsterowniki.pl/!data/shop/positions/50/instrukcja_obslugi_st-48.pdf złe popatrzyłem, ale instrukcja jest ok :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oman7 Opublikowano 13 Listopada 2014 #5 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 To jest temperatura podajnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regina Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor #6 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 temperatura mi tam dochodzi do 65 st, co mam zrobić aby było mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oman7 Opublikowano 14 Listopada 2014 #7 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 To wysoka temp.Prawdopodobnie twój czujnik jest źle umiejscowiony lub źle zamontowany.Powinien być zabudowany blisko zbiornika na węgiel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regina Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor #8 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Nic nie przestawiałam, kocioł mam trzeci rok i nigdy tak nie było, zmieniłam ekogroszek i jest bardzo suchy, czy to ma jakiś wpływ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robkom Opublikowano 14 Listopada 2014 #9 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 za nisko schodzi żar w podajniku, więc za rzadkie podawanie węgla, może zbyt kaloryczny przy tych temperaturach na zewnątrz. Miałem tak latem na mocnym groszku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oman7 Opublikowano 14 Listopada 2014 #10 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 U mnie temp.podajnika oscyluje od 22 do max 28 stopni. Zapytam a retorta była czyszczona w ciągu tych trzech lat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regina Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor #11 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 właśnie dzisiaj nastąpiła wielkopomna chwila i przyjechał pan wyczyścił retortę , wkleił kołnierz i powiedział że będzie ok - zobaczymy!! na silikonie było napisane że trzeba czekać 12 godzin - to jakaś porażka - piec wygasiłam rano i wychodzi na to że do rana nie mogę rozpalić - co Wy na to??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIMON120777 Opublikowano 15 Listopada 2014 #12 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 jak ja swój palnik uszczelniam to czekam pół godziny- maks godzinę jak chesz- możesz się mocniej do drugiej osoby bliskiej przytulić albo w kołdrę szczelnie zawinąć możesz olać i rozpalić bo już stwardniał ten silikon na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regina Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor #13 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 dzięki , idę rozpalić bo przytulić się nie mam do kogo - taki peszek :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oman7 Opublikowano 15 Listopada 2014 #14 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 właśnie dzisiaj nastąpiła wielkopomna chwila i przyjechał pan wyczyścił retortę , wkleił kołnierz i powiedział że będzie ok - zobaczymy!! na silikonie było napisane że trzeba czekać 12 godzin - to jakaś porażka - piec wygasiłam rano i wychodzi na to że do rana nie mogę rozpalić - co Wy na to??? Bzdety!12 godzin czekać na co. Idź dziewczyno do kotłowni i pal! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regina Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor #15 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 rozpaliłam, problem pozostał, temperatura w zasobniku nadal wysoka i doszedł problem dymy w zasobniku, ja to mam przekichane!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oman7 Opublikowano 16 Listopada 2014 #16 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Każdy w życiu ma pod górkę. Czyli są teraz trzy opcje do rozpatrzenia. Niedrożny komin plus przewód między kotłem a kominem. Co do dymu w zasobniku to uszkodzona uszczelka na pokrywie bo dym próbuje się wydostać przez zbiornik. Możliwość taka że za nisko utrzymujesz żar w palniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regina Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor #17 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 mam nisko żar w palniku i też mi weny brak, w podtrzymaniu cały czas jest tańczący ogień, klapkę zamnkęłam ale nic nie pomogło, zwiększyłam podawanie do 10 z przerwą 20 i dalej nic, temperatura rośnie jak głupia i dochodzi do 70st a czujnik jest zamontowany między piecem a zasobnikiem na obudowie. Dzisiaj ten cholerny wiatr dodatkowo mi nie pomaga , innego eko nie mam - zachciało mi się po 920 z kapostu no i mam Macie jakiś pomysł??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regina Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor #18 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Timon Ty jesteś taki mądry człowiek - powiedz co mam zrobić??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIMON120777 Opublikowano 16 Listopada 2014 #19 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 obniż moc aby nie stał w podtrzymaniu tylko pracował. dodatkowo jeśli problemy z ciągiem kominowym nadmiernym to zakupić regulator i zamontować np na wyczystce lub rurze czopucha http://allegro.pl/e-kominy-regulator-ciagu-kominowego-do-wyczystki-i4735423625.html albo chociaż klapę na wentylator jak nie masz http://allegro.pl/regulator-ciagu-kominowego-miarkownik-powietrza-i4763795221.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regina Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor #20 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 na kominie też przymknęłam a klapka na wentylatorze zamknięta , jakaś sugestia mocy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIMON120777 Opublikowano 16 Listopada 2014 #21 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 przymykanie szybra chyba niewiele pomaga skoro dalej wyciąga kominem co do mocy nie wiem jakie masz ustawienia więc nie wiem jakie ruchy sugerować podaj nastawy to pomyślimy co dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regina Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor #22 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 w tej chwili zrobiłam 10 do 50przerwy wiatr 4 z serwisowych 85 i dalej kicha , jak weszłam do kotłowni to było 80st na podajniku jaszcze 5 i go zaleje - takich przygód jeszcze nie miałam :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIMON120777 Opublikowano 16 Listopada 2014 #23 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 to zmień to na 5/50 i wiatr dopasuj- ma mieć minimalna moc czemu masz tak dziwnie nadmuch (4 z 85)? masz podgląd do menu serwisowego? może tam jest skopany nadmuch i trzeba zmienic charakterystykę pracy wentylatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.