Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki Tv Kupić ?

SONY23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja się poddaję i tylko mogę wyrazić kol.olinkowi wyrazy wspólczucia z powodu wysokiego zużycia paliwa (mniejsza juz o to jaka jest tego przyczyna).

Co do TV UHD, to może warto zapoznać się z tym artykułem i zobaczyć kiedy faktycznie jakość obrazu z takiego sprzętu zobaczymy http://www.videoquality.pl/celowosc-wprowadzania-rozdzielczosci-ultra-hd/

A jeszcze w sprawie dostępności sygnału sat. czy naziemnego w sklepach RTV. W jednym powiedziano mi, że nie ma i basta, w drugim : nie ma bo nie mają umowy z  ZAIKSEM, w Media Ekspercie była naziemna ale od tego co prezentowały telewizory na tym sygnale zrobiło mi się niedobrze. Wiem, że pewnie chodziły na trybach: dynamiczny albo sklepowy ale trudno mi uwierzyć, że ludzie w domach mogą na to spokojnie patrzeć.

Opublikowano

Jeśli chodzi o różnice w obrazie różnych rozdzielczości to jest ona zauważalna w zależności od odległości jaka nas dzieli od tv...i np.jeśli mamy tv 50 cali i wyświetlamy na nim obraz HD i fullHd, a siedzimy od tv 5 metrów to nie zauważymy różnicy w jakości (szczegółowości obrazu), ale gdy usiądziemy 2,5m bliżej to docenimy jakość rozdzielczości 1080p (fullhd)... przy 4k trzeba siedzieć bardzo blisko lub mieć odpowiednio duży tv aby zobaczyć to 4K...

Dla przykładu ja oglądam tv z niecałych 3m , ale tylko fullhd (3D fullhd siedzę jeszcze bliżej), bo hd już oglądam z 3,70 , bo z bliższej odległości hd (720p) to "pikseloza" przy rozmiarze tv który posiadam... odległość reguluje specjalnym uchwytem na którym wisi tv.... SD nie oglądam wcale ,szkoda oczu ;) :)

Jednym słowem jakość i szczegółowość obrazu jakie widzi nasze oko jest zależna od odległości i wielkości tv , które to są z sobą ściśle powiązane.... :) , oczywiście zależy też od samego tv i technologii tegoż tv....

Opublikowano

Około 25 kilogramów węgla.

Jakoś nie bardzo wierzę, że paliłeś od góry:

A gdzie w tych przytoczonych przez ciebie cytatach jest choćby słowo, że tak nie paliłem ??

Ja pisałem wtedy, i dalej tak uważam , że obojętnie jak się pali węglem , produkuje się syf mniej albo bardziej widoczny !

A pisząc o efektywności i jakości palenia miałem na myśli te wszystkie  " wynalazki " opisywane na tym forum, zapewne stosując je można palenie poprawić , ale ja nie mam do tego serca :(

P.S. Ty to chyba jesteś aktywnym członkiem mojego Fanklubu i  archiwizujesz moje " złote myśli " :D  bo tak sprawnie i szybko je tu przytoczyłeś  

Opublikowano

Ja się poddaję i tylko mogę wyrazić kol.olinkowi wyrazy wspólczucia z powodu wysokiego zużycia paliwa (mniejsza juz o to jaka jest tego przyczyna).

Kolego SONY23 , przypominam, że to nie ja zacząłem , to Ty wywołałeś mnie do tablicy i to Ty próbujesz ze mnie zrobić głupszego niż jestem , a wyszło na to ,ze wróciło to rykoszetem do Ciebie :)

Tradycyjnie - Serdeczne pozdrowienia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.