pangapa Opublikowano 8 Października 2014 #1 Opublikowano 8 Października 2014 Witam.mam taki problem .chodzi o odgłosy kaloryfera.otóż strasznie szumi .coodzi o kaloryfer na gornej kondygnacji .wcześniej przed rozpalenien pieca wszystkie kaloryfery odpowietrzyłem i wydawało by sie ze jest wszystko ok ,niestety nie. Na dole jest natomiast na górze strasznie szumią 2z5grzejników odpowietrzanie nic nie pomaga i strasznie mnie to denerwuje.odglos jest jakby u wlotu wody przy termostacie.teraz można jako tako z tym żyć gorzej bedzie w zimie .o co może chodzić
automatyk Opublikowano 8 Października 2014 #2 Opublikowano 8 Października 2014 jak szumi to masz zapewne głowice ,a inne sie pozamykały ,otworz pozostałe głowce albo zmień bieg pompy o jeden stopień
pangapa Opublikowano 8 Października 2014 Autor #3 Opublikowano 8 Października 2014 Czyli rozumie ze porozkręcac termostaty na ful. Z pompą sprawdzalem zarówno w górę jak i w dół..fobrze rozumuje
automatyk Opublikowano 8 Października 2014 #4 Opublikowano 8 Października 2014 tak i sprzawdz czy szumi jak beda na full
pangapa Opublikowano 8 Października 2014 Autor #5 Opublikowano 8 Października 2014 Ok. Sprawdze wieczorem .dołożę do kotła troszke wiecej i dam znac o efektach
pangapa Opublikowano 9 Października 2014 Autor #6 Opublikowano 9 Października 2014 Zrobiłem jak było napisane .ok grzejniki grzeją ale pojawiają się szumy mniejsze lub większe ale denerwujące.kurde czy np jeden wadliwy może być przyczyną tych szumów w innych. ps. W tamtym tygodniu jednego nie odpowietrzyłem tydzień to połowa nie grzała
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.