Cichewicz Opublikowano 1 Września 2014 #1 Opublikowano 1 Września 2014 Witam w firmie od czasu do czasu ktoś się pyta o podłączenie kotła gazowego - dobór itp , Mieliśmy ostatnio zapytanie o kotły Thermagen, import holenderski . Warto je polecić ? Czy ktoś użytkuje taki model kotła ? Szczerze się przyznam, że do tej pory nic o nich nie słyszałem.
zenekBDG Opublikowano 3 Września 2014 #2 Opublikowano 3 Września 2014 Witam. Użytkuje taki kocioł, a dokładnie Solo 28 z zasobnikiem od około roku. Zakupiłem ten kocioł w hydrosolarze. Jak dla mnie rewelacja.Cena przystępna,a obiecane parametry było kuszące. Po roku użytkowania sam pozytywy. Nie zawiódł ani razu. A rachunki oscylowały w okolicach 600zł w miesiący mocno zimnym. Dla mnie super! Obsługa kotła banalnie prosta. Do tego mam bezprzewodowy termostat pokojowy i jest super! jak najbardziej polecam!
Gość lysy1l Opublikowano 9 Września 2014 #4 Opublikowano 9 Września 2014 No i znalazł się mega zadowolony użytkownik. Dwa posty, w tym jeden na przywitanie. Ktoś się na to łapie?
Cichewicz Opublikowano 9 Września 2014 Autor #5 Opublikowano 9 Września 2014 Kotły są dopiero świeże na rynku, nie ma się nikt łapać
zenekBDG Opublikowano 9 Września 2014 #6 Opublikowano 9 Września 2014 No i znalazł się mega zadowolony użytkownik. Dwa posty, w tym jeden na przywitanie. Ktoś się na to łapie? Uwielbiam takich internetowych nabijaczy,szukaczy sensacji/ Zarejestrowalem się na forum, ponieważ buduje dla corki domek, gdzie tylko stałopalne wchodzą w gre i szukam informacji. Dlaczego mam nie wypowiedzieć się w innym temacie??
MIQ Opublikowano 9 Września 2014 #7 Opublikowano 9 Września 2014 Jaką będzie mieć powierzchnię ten domek, że "tylko stałopalne" ?
zenekBDG Opublikowano 11 Września 2014 #8 Opublikowano 11 Września 2014 Nie ma gazu,a butli na podworku nei chcemy wstawiać.
automatyk Opublikowano 11 Września 2014 #9 Opublikowano 11 Września 2014 sa jeszcze pompy ciepła powietrze woda ,lub prąd bezpośrednio jak domek mam mniej niz 100m2
MIQ Opublikowano 11 Września 2014 #10 Opublikowano 11 Września 2014 A jaka to będzie powierzchnia domu?
zenekBDG Opublikowano 11 Września 2014 #11 Opublikowano 11 Września 2014 Prąd drogi, nie mówiąc o pompie ciepła. Całoroczny dostęp do drewna przekonuje do zainwestowania w ten temat. No,ale odbiegamy od tematu i robimy offtopic.
automatyk Opublikowano 11 Września 2014 #12 Opublikowano 11 Września 2014 na etapie budowy nic nie jest za drogie ,jeśli masz dostęp do drewna to idź w ten kierunek
Cichewicz Opublikowano 19 Września 2014 Autor #13 Opublikowano 19 Września 2014 Panowie, post jest w kategorii kotły gazowe - nie wiem czy Zenek BDG zauważył ze forum jest podzielone tematycznie :) Co do dobrego kotła na drewno to masz linka , poczytaj i pooglądaj sobie filmy o zgazowaniu drewna w kotłach Cichewicz - bo jak masz dostęp do drewna to najlepiej kocioł zgazowujący i bufor - oczywiście zaraz będziesz miał setki propozycji "dolniaków " tylko one w emisji spalin ze zgazowującymi nie mają żadnych szans i są już zakazane w Niemczech. http://www.cichewicz.pl/kociol-c-o-sigma-20-kw Pozdrawiam
HP79 Opublikowano 19 Września 2014 #14 Opublikowano 19 Września 2014 Cichewicz Dysponujesz może jakimiś porównawczymi wynikami badań kotłów zgazowujących i dolnospalających? Chciałbym zobaczyć, które parametry emisyjne są przekroczone. Przydałyby się nazwy badanych kotłów i metodologia badania.
automatyk Opublikowano 19 Września 2014 #15 Opublikowano 19 Września 2014 Panowie, post jest w kategorii kotły gazowe - nie wiem czy Zenek BDG zauważył ze forum jest podzielone tematycznie :) Co do dobrego kotła na drewno to masz linka , poczytaj i pooglądaj sobie filmy o zgazowaniu drewna w kotłach Cichewicz - bo jak masz dostęp do drewna to najlepiej kocioł zgazowujący i bufor - oczywiście zaraz będziesz miał setki propozycji "dolniaków " tylko one w emisji spalin ze zgazowującymi nie mają żadnych szans i są już zakazane w Niemczech. http://www.cichewicz.pl/kociol-c-o-sigma-20-kw Pozdrawiam po co brać kopie już lepiej orlański
Cichewicz Opublikowano 19 Września 2014 Autor #16 Opublikowano 19 Września 2014 Nic nie ma wspólnego nasz kocioł z Orlańskim, nie znasz tematu kolego bo my mamy kotły z wentylatorem wyciągowym a orlanski nadmuchowym Poza tym w kazdym naszym kotle wchodzi 50 cm szczapa drewna a u nich nie. Firma Cichewicz nigdy nikogo nie kopiowała.
Cichewicz Opublikowano 19 Września 2014 Autor #17 Opublikowano 19 Września 2014 Cichewicz Dysponujesz może jakimiś porównawczymi wynikami badań kotłów zgazowujących i dolnospalających? Chciałbym zobaczyć, które parametry emisyjne są przekroczone. Przydałyby się nazwy badanych kotłów i metodologia badania. Witaj opublikuję ci wkrótce porównanie emisji kotła zgazowujacego i z dolnym spalaniem na podstawie wyników badań cieplnych ITGS - labolatorium akredytowane. Dolne spalanie - dobrze zrobione i wyregulowane ma problem dostać klasę 5 , a zgazowujące spłeniają BAFA czyli klasę 5 która ma być za 5 lat. Oczywiście mówimy o drewnie opałowym sezonowanym.
automatyk Opublikowano 19 Września 2014 #18 Opublikowano 19 Września 2014 Nic nie ma wspólnego nasz kocioł z Orlańskim, nie znasz tematu kolego bo my mamy kotły z wentylatorem wyciągowym a orlanski nadmuchowym Poza tym w kazdym naszym kotle wchodzi 50 cm szczapa drewna a u nich nie. Firma Cichewicz nigdy nikogo nie kopiowała. tak samo moze mieć wyciągowy a polany nawet w najmniejszym wchodzą 50 cm natomiast istnienie na rynku może wskazywać że to kopia i tak zapewne jest natomiast ubolewam że nagle wszytcy znają ssie na zagazowaniu drewna i na tym kończę ten temat
olinek Opublikowano 20 Września 2014 #19 Opublikowano 20 Września 2014 No i znalazł się mega zadowolony użytkownik. Dwa posty, w tym jeden na przywitanie. Ktoś się na to łapie? Dawno mnie tu nie było, widzę,że kolega @ lysy1l teraz porządki :angry: :( w "gazie" robi - otóż każdy kiedyś miał ( i Pan również ,Panie lysy1l) dwa posty!
Cichewicz Opublikowano 21 Września 2014 Autor #20 Opublikowano 21 Września 2014 Obiecywane wyniki emisji kotla zgazowującego drewno Proszę o kandydatów do porównania emisji - będzie ***
zenekBDG Opublikowano 2 Grudnia 2014 #21 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Czy ktoś jeszcze oprócz mnei użytkuje te kotły? A może ktoś coś więcej słyszał o nich? Narazie odpukać nic się nie dzieję z urzadzeniem, pracuje bardzi ładnie, ale chciałbym poznać opinie innych. Zbliża mi sie przeglad i nie wiem na co sie szykowac.
Franek3miasto Opublikowano 12 Listopada 2016 #22 Opublikowano 12 Listopada 2016 Dlaczego moje pytania sa kasowane?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.