bossi11 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 #1 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Witam mam pytanie posiadam kocioł Defro optima komfort 20kw z miarkownikiem ciągu ,przy paleniu zauważam że od strony drzwiczek szybciej mi się wypala opał a głębiej przy tylnej ścian wolniej stąd moje pytanie czy jest sens robienie kierownicy przykręconej do klapki powietrza o długości około 20cm czy jest to jakieś rozwiązanie jak myślicie warto spróbować .
MIQ Opublikowano 29 Sierpnia 2014 #2 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 czysteogrzewanie.pl/warsztat/modyfikacje-kotla/
gondoljerzy Opublikowano 29 Sierpnia 2014 #3 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Optima komfort ma wspólne drzwiczki od popielnika i pionowego rusztu. Pewnikiem powietrze leci z popielnika przez pionowy ruszt i dlatego szybciej się wypala przy drzwiczkach. Warto by to jakoś uszczelnić.
bossi11 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor #4 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Fakt są wspólne drzwiczki ale mają sznur uszczelniająco-rozdzielający na drzwiczkach,wina leży chyba z tego że palenisko jest w prostokącie i z tyłu jest problem
gondoljerzy Opublikowano 30 Sierpnia 2014 #5 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Przyjrzyj się dokładnie jak to jest u Ciebie rozwiązane. Na przykładowym zdjęciu z internetu widać sznur, który niczego nie uszczelnia. Za to producent zaoszczędził na kawałku blachy.
bossi11 Opublikowano 8 Września 2014 Autor #6 Opublikowano 8 Września 2014 Fakt nie zauwaźyłem kurcze a byłem peny że uszczelnia dzięki kolego za wskazówkę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.