smolec Opublikowano 22 Grudnia 2013 #1 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Witam, mam zamiar zmienić sterownik do swojego pieca (OSIEK II) na taki, żeby była w nim funkcja dzień, noc tzn. żeby mi się automatycznie zmieniały ustawienia zadanej temperatury np. chciałbym, żeby od godziny 16 była temp. 55st ale już o 21 żeby się zmieniła na 43st i na drugi dzień o godzine 16 znowu się zmieniła na 55st. I dlatego potrzebuje Waszej pomocy, żebyście mi coś doradzili i żeby to było w miare tanio :) Dzięki pozdrawiam
Robercikus Opublikowano 22 Grudnia 2013 #2 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zarżniesz kocioł... To, co chcesz zrobić nie ma najmniejszego sensu, bo co niby miałbyś w ten sposób osiągnąć?
mlodzieniec Opublikowano 22 Grudnia 2013 #3 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Szkoda kotła, lepiej kup panel pokojowy,sprawdź w ofercie np. TECH ma zestawy sterownik kotła + bezprzewodowy panel pokojowy. Na kotle powinna być jak najwyższa temperatura, a sterowanie regulowane zaworami termostatycznymi na grzejnikach i/lub zaworem mieszającym przy kotle. Przy temp. 43 na kotle smołę będziesz sprzedawał na tony, a oszczędność węgla wydasz na nowy kocioł i remont komina.
fifek33 Opublikowano 22 Grudnia 2013 #4 Opublikowano 22 Grudnia 2013 zobacz sobie sterownik firmy jumar z raciborza ma płynną regulację obrotów 10%-100% jak również opcję minimalnych obrotów . Obsługuje 2 pompy: co i cwu. Ja mam typ reg06a.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.