mlodzieniec Opublikowano 18 Grudnia 2013 #1 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Witam, mam do Was pytanie o preparat jak z tematu, Hansa do usuwania smoły z komina. To coś innego niż sadpal, splasadz itp, sporo droższy, ale czy naprawdę tak skuteczny? W informacjach handlowych działa super... Za każdą informację będę wdzięczny. Pozdrawiam.
sybiga Opublikowano 19 Grudnia 2013 #2 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Nie wiem nie testowałem.. ALE JEŻELI TO TAKI "CUDOWNY ŚRODEK" Powinna byś gdzieś jego sygnatura patentowa... A takiej jak do tej pory nie znalazłem...
mlodzieniec Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor #3 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Też mnie to dziwi, że są tak lakoniczne opisy, właściwie to same pochwały i zapewnienia o unikalności. Rozumiem że to zagraniczny preparat, ale np. nasz sadpal ma różne badania, atesty, nawet pisałem do SASa czy mi kotła nie zniszczy i odpisali, że można używać. A tu nic, tylko slogany reklamowe i obrazki. Dystrybutor poleca z wiadomych względów ale to widać bardzo mało popularny środek.
HP79 Opublikowano 19 Grudnia 2013 #4 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Dla substancji i mieszanin sklasyfikowanych jako niebezpieczne, mieszanin nie sklasyfikowanych jako niebezpieczne, ale zawierających co najmniej 1% (0.2 % dla gazów) substancji stwarzających zagrożenie dla zdrowia lub środowiska, substancji dla której ustalono NDS (dotyczy to również składników mieszaniny) powinna być sporządzona karta charakterystyki. Co powinna zawierać karta: http://www.wsse.gda.pl/index.php?id=443 Kartę udostępnia sprzedawca. Znając skład chemiczny (zawarty w karcie) można drążyć temat dalej. Warunkiem uzyskania informacji jest zawartość pow. 1% substancji niebezpiecznych.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.