emus Opublikowano 5 Grudnia 2013 #1 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Orkan Xaver atakuje nasze kotły, co daje dobrą okazję do sprawdzenia szczelności: uszczelek w drzwiach, wyczystkach, klapy do markownika, klapy na tłoczeniu i ssaniu dmuchawy.Jak to wszystko jest zamknięte, a temperatura spalin (temperatura wody z kotła) będzie rosła to lewe powietrze dostaje się do kotła.Bądźcie czujni, bo przy takim wietrze i nieszczelnościach kotła łatwo zagotować wodę!!!
arthi Opublikowano 5 Grudnia 2013 #2 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Kolejny argument za RCK, ugina się jak nigdy i problemu nie ma.
tommy07 Opublikowano 5 Grudnia 2013 #3 Opublikowano 5 Grudnia 2013 U mnie traz tak pizga , ż kociołek na łączeniu z czopuchem dosłownie gwizda , jakoś specjalnie tego nie uszczelniałem bo i tak ciąg jesy bardzo dobry nawet mi si troszkę zrymowało :P
emus Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor #4 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Jak macie wysoką temperaturę spalin to lewe powietrze doprowadzone przez RCK i/lub nieszczelności nie powinno zaszkodzić kominowi.
sambor Opublikowano 5 Grudnia 2013 #5 Opublikowano 5 Grudnia 2013 A u mnie idzie ciepełko z bufora i wcale nie muszę palić - bufor naładowany w 4h i wystarczy do rana . Nad zasilaniem pomp i sterownika czuwa UPS. Pozdr.
brunox Opublikowano 5 Grudnia 2013 #6 Opublikowano 5 Grudnia 2013 a ja spac mogespokojnie bo mam wezownice schladzajaca :)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.