sagan131 Opublikowano 21 Października 2013 #1 Opublikowano 21 Października 2013 Witam, jestem na tym forum nowy i po przejżeniu tematów nie znalazłem niczego co by mnie satysfakcjonowało. Do rzeczy... Posiadam piec Defro Duo 15 kw od kilku lat, nigdy nie było z nim problemu (ojciec się nim zajmował), zawsze była woda, było ciepło itd... Jednak od jakiegoś czasu piec nie grzeje wody. Dom ogrzewa bez problemu, temperatura CO poprawna, jednak nie wiem czemu temperatura CWU jest cały czas na poziomie 20 stopni i za cholere nie chce wzrosnąć a wody nie ma ( piec ustawiony na priorytet bojlera). Niestety, nie posiadam dużej wiedzy o piecach, nie znam się na parametrach, a ciepła woda bardzo by się przydała :) Z góry dziękuje za pomoc!
majschi Opublikowano 21 Października 2013 #2 Opublikowano 21 Października 2013 Witam Rozumiem że posiadasz osobną pompą która ładuje zbiornik ciepłej wody sprawdź filtr przy pompie oraz czy pompa w ogóle działa następnie sprawdź czy ciepła woda z kotła dociera do zbiornika
Gość Visitor1230 Opublikowano 22 Października 2013 #3 Opublikowano 22 Października 2013 Proponuje tez sprawdzic czy sie pompa obiegu CWU nie zapowietrzyla, jezeli oczywiscie dziala.
dako1970 Opublikowano 22 Października 2013 #4 Opublikowano 22 Października 2013 w najgorszym wypadku sprawdz czy czujnik temp cwu przy zasobniku jest sprawny,elektronika tez czasami potrafi zgłupiec
Landcaster Opublikowano 22 Października 2013 #5 Opublikowano 22 Października 2013 zgadza się czujnik może pokazywać np 55 stopni mimo że woda będzie zimna. Wtedy sterownik nie uruchomi pompy
zbigmaz1 Opublikowano 22 Października 2013 #6 Opublikowano 22 Października 2013 Pompa mogła się zapowietrzyć lub zastać. Nic nie piszesz o instalacji a może to w niej jest coś typu zawór 3D lub 4D i na nich trzeba szukać przyczyny?
AdamGuitar Opublikowano 22 Października 2013 #7 Opublikowano 22 Października 2013 Niestety z daleko ciężko jest pomóc. Zrób jakieś zdjęcia instalacji, z armaturą aby pokazać jak wygląda.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.