ziombello Opublikowano 16 Października 2013 #1 Opublikowano 16 Października 2013 Cześć Piecyki Posiadam piec: Elektromet EKO-KWS 14 kw Chciałbym dokupić do niego dmuchawę ze sterownikiem i miarkownik ciągu w rozsądnych cenach. W internecie widziałem zestawy dmuchaw już za 270zł i nie wiem czy warto jest je kupować... Nie znam się na tym i liczę na wasze podpowiedzi.
mlodzieniec Opublikowano 16 Października 2013 #2 Opublikowano 16 Października 2013 Na początek - więcej kultury. Nie jesteśmy piecykami tylko forumowiczami. A odpowiadając na pytanie: trzeba wybrać, albo dmuchawa, albo miarkownik. Miarkowniki warte uwagi to np. Afriso. Do węgla lepszy miarkownik.
tasheena Opublikowano 16 Października 2013 #3 Opublikowano 16 Października 2013 A ja zrobiłem odwrotnie : przeszedłem z dmuchawy na miarkownik i nie żałuję :) Tu poczytaj moje zmagania. Ty dokupujesz zwykły miarkownik (bo masz już wspawaną mufę) i ewentualnie sterowniki do pomp CO i/lub CWU. Oczywiście palisz "od góry" pozdrawiam Arek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.