PAW99 Opublikowano 20 Maja 2013 #1 Opublikowano 20 Maja 2013 Witam, Mam takie pytanie, czy ktoś ma jakiś patent na zabezpieczenie kolektorów przed gradem, Myślałem na roletami z aluminium z silnikiem zebym mozna było zamknąć i otworzyć jak przychodzi buzą. posiadam 4 kolektory ?
andrzejk123 Opublikowano 16 Lipca 2013 #2 Opublikowano 16 Lipca 2013 Myśle że ciężko będzie. Roleta jest dobra ale grad potrafi się pojawić w moment. Co będzie jak Cię nei będzie w domu? A jak będziesz to każdorazowo na widok czarnych chmur będzie ją zasłaniał? PS.Też mam solary i też myślę o tym.
sambor Opublikowano 23 Lipca 2013 #4 Opublikowano 23 Lipca 2013 Tak polisa nadaje się idealnie do przykrycia kolektora przed gradem :lol:
automatyk Opublikowano 25 Sierpnia 2013 #5 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Witam, Mam takie pytanie, czy ktoś ma jakiś patent na zabezpieczenie kolektorów przed gradem, Myślałem na roletami z aluminium z silnikiem zebym mozna było zamknąć i otworzyć jak przychodzi buzą. posiadam 4 kolektory ? dobre markowe kolektory wytrzymują grad bez problemu a jeśli będzie to grad wielkości jaj to roleta tez nie pomoże wtedy chroni Cię polisa bo kolektor to część budynku jeśli posadowione są na dachu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.