kownat Opublikowano 27 Września 2012 #1 Opublikowano 27 Września 2012 Witam.Mam problem z pompą alpha2,została uszkodzona,łożyska ceramiczne.Nie wiem czy opłaca się naprawiać,czy kupić np. ups 25-40.Pompa jest po gwarancji,a u mnie w mieście nie ma serwisu.Może orientuje się ktoś jaka byłaby cena naprawy. Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 27 Września 2012 #2 Opublikowano 27 Września 2012 Nie podałeś rejonu w którym mieszkasz . Tu podaję stronę gdzie można znaleźć pomoc: http://panoramafirm.pl/autoryzowany_serwis_pomp_grundfos Co do ceny to zależy jaki jest zakres uszkodzenia Cytuj
kownat Opublikowano 27 Września 2012 Autor #3 Opublikowano 27 Września 2012 Mazowieckie,dokładnie Grudusk koło Ciechanowa, a co do uszkodzenia,ukruszone zostało łożysko ceramiczne od strony wirnika tłoczącego,to w metalowym dekielku. Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 27 Września 2012 #4 Opublikowano 27 Września 2012 Skontaktuj się z serwisem podanym w moim odnośniku. przeważnie wymienia się cały wirnik z osłoną. Ale serwis może mieć odpowiednie oprzyrządowanie w celu rozbiórki układu tarcza wirnik. Próby amatorskiego rozebrania kończą się uszkodzeniem wirnika. A to uszkodzenie jest poważne? Cytuj
kownat Opublikowano 27 Września 2012 Autor #5 Opublikowano 27 Września 2012 Łożysko jest trochę wyszczerbione i pompa zaczęła głośniej chodzić,a nawet stawała, wyświetlał się błąd " - - " . Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 27 Września 2012 #6 Opublikowano 27 Września 2012 To niestety trzeba albo naprawić albo wymienić.W zależności od kosztów nawet całą pompę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi