Jame5 Opublikowano 21 Grudnia 2011 #1 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Chcę kupić kocioł. Zastanawiam się jaka firma kurierska podejmi się transportu takiej paczki/palety. Wymiary samego kotła to: 1420 x 1225 x 780 (mm) - podane przez producenta, więc pewnie tak trzeba zrobić jakiś +/-. Ale myślę, że trzeba to jakoś zabezpieczyć, także coś dojdzie do wymiarów. Może wiecie która firma się tego podejmie w rozsądnej cenie?
bobi70 Opublikowano 21 Grudnia 2011 #2 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Może wiecie która firma się tego podejmie w rozsądnej cenie? pytanie co dla ciebie oznacza rozsądna cena? po pierwsze, myślę że producent kotłów jeśli je wysyła to ma u przewoźników zagwarantowane lepsze warunki niż dostaniesz ty. wystarczy o tym pogadać. mogą ci dofakturować przewoźne i wysłać wtedy na swój koszt. co do ładunków gabarytowych, w kraju wozi to kilka firm, np: Schenker, Raben, PKS, Kolporter i Jas-FBG. co do przewozu, mniej istotna jest waga jeśli nie przekracza tony niż gabaryty. co do tej ostatinej firmy mam pewne doświadczenia i kasowali mnie za paletę przemysłową 120*120 na 150 zł netto i to ja zlecałem bez umowy. teraz dostałem paletę Rabenem 120*80 i w cenie towaru była dostawa za 100 zł brutto. ty masz zapewne obrys 1225 x 780 więc to powiedzmy gabaryt normalnej palety euro.
Neo Opublikowano 21 Grudnia 2011 #3 Opublikowano 21 Grudnia 2011 W dobrym sklepie internetowym przy zakupie kotła z podajnikiem jest dostawa gratis. Poszukaj.
domin75 Opublikowano 21 Grudnia 2011 #4 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Producent kotła bez własnej dystrybucji do domu klienta, to faktycznie trochę dziwne w dzisiejszych czasach dużej konkurencji. Musi to być wyjątkowy produkt, który trzeba odbierać samemu lub kombinować transport we własnym zakresie.
muchrem Opublikowano 22 Grudnia 2011 #5 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor nic nie wspomniał, ale może zamierza kupić używany kocioł i się pyta o koszt transportu. A wy się już mędrkujcie na temat producentów.
Rekomendowane odpowiedzi