Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Na Jaki Koszt Sie Nastawic Dom 260M

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzien dobry

na jaki koszt nastawiac sie na sezon grzewczy przy obecnych cenach miału/gazu butlowego/ drewna kominkowego

dom ma 260m2, głowny piec na miał, jest tez butla gazowa, oraz kominek z czesciowym rozprowadzeniem - parter, chcialbym miec na parterze 130m ok 18-19stopni i u gory ok 13-14, ogrzewanie podłogowe u gory na dole głownie grzejniki i kominek. gaz butlow strasznie drogi wiec raczej nastawiam sie na ten mial

Opublikowano

Witam ja tez pale miałem a koszty ustaliłem sobie w prosty sposób mam piec 25kw jeden zasyp miału to 40 kg x 30 dni w miesiącu to 1200 x 6 miesięcy zimy 7200 .Cena u mnie w Gdyni była 470zl w sierpniu. Pale miałem suchym nie moczonym temp. w pokojach standard 22-23 st. Na jednym zasypie kocioł pracuje ok 20 godzin. Pozdrawiam

Opublikowano

dzieki za odp. bede mieszkał koło gdanska wiec pewnie cena podobna, moglbys napisac jakie masz ocieplenie, w budynku ktory kupuje jest styroppian 15cm i wełna 25, poprzedni własciciel w srogich miesiacach placil 1500 za gaz butlowy! wiec zamontowal piec na miał . jakby to mialo kosztowac jak mowisz 600zl/mc bylbym w 7mym niebie, moge nawet jak murzyn wracac z kotlowni liczy sie koszt :) temp wystarczy 19 w czesci mieszkalnej i 14 w czesci "roboczej" wiec pewnie zmiescilbym sie w 7 tonach, tylko to juz niezla gora na podworku by była.

palisz w miesiacach 1.11 - 31.04?

Opublikowano

Dom wybudowałem 1990 sciany dwie cegły kratówki ,miedzy nimi 5cm styropian strych wełna mineralna 25cm instalacja oczywiscie w miedzi kaloryfery viessmann vitoset j piec miałowy jest drugim moim piecem poprzedni to był typowy smieciuch nie wytrzymał próby czasu , Ten piec mam od września jak na razie jestem z niego zadowolony.

Opublikowano

Witam mieszkam w domu o podobnym ociepleniu co ty Spanker (pow. 160m2) w tej chwili 3 sezon palenia. Zeszłe 2 zimy odpowiednio 5500 i 4700 kg miału. Gaz lpg jest bardzo drogi myślę ze poprzedni właściciel domu za 1500 zł/mies nie miał w domu zbyt komfortowych temperatur.