sprajt2 Opublikowano 30 Października 2011 #1 Opublikowano 30 Października 2011 Witam od kilku miesięcy posiadamy ten kocioł. Przy fuzzy logic robią mi się spieki i spadają z paleniska. Rozumiem, że można to wyeliminować przez korekte nadmuchu FL, ale dawać więcej niż 100% czy mniej? jeżeli mnie to o ile procent? 10%, 20%? Ekogroszek mam eko ret. pozdrawiam Cytuj
ognisty80 Opublikowano 24 Listopada 2011 #2 Opublikowano 24 Listopada 2011 Witam Spieki czy niedopalone ? Jak spieki to daj korektę na 85-90% korekta nadmuchu FL Jak masz podajnik TRIO to możesz pokombinować z otwartymi dyszami spokojniejszy nadmuch ale trzeba uważać bo wydaje mi się że na dobrym węglu otwarte dysze to większa strata kominowa. Spieki robią się od - mokrego paliwa - za silnego nadmuchu - wysokiej liczby rogi ( spikalność) - węgle koksujące Spieki mogą też powstawać w nadzorze a nie w pracy. A nadzór reguluje się ręcznie według mnie nadzór na zimę częsty delikatny np przerwa podawania nadzór 20min czas podawania nadzór 12s wydł. nadmuchu 5s Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi