Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zbiornik Buforowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam pomocy przy doborze zbiornika buforowego,jestem nowy takze z gory przepraszam za brak fachowych okreslen,otoz problem jest tego typu potrzebuja fachowej pomocy czy moj pomysl sprawdzi sie w praktyce:domek jednorodzinny pow.107mkw,dobrze ocieplony,kociol na paliwa stale ale juz ze sterownikiem dmuchawy i pompy obiegowej,i teraz chce wpiac w ten uklad zbiornik buforowy o poj.100ltr.z grzalkami elektrycznymi,ktore beda grzaly na drugiej taryfie od 22 do 6 i od 13 do 15,pytanie moje jest jaka potrzebna jest moc grzalek i jak obliczyc zuzycie energi elektr. powiedzmy mniej wiecej,dodam ze w czasie duzych mrozow chce dogrzewac kotlem na paliwa stale,dodam jeszcze ze w czasie zimy temp.na kotle jest nie wieksza niz 40° i w domu jest nawet za goraco,z gory dziekuje za pomoc.

Opublikowano

Witaj!

Wwjdż na stronę www.muratordom.pl

odszukaj temat " Jak "to" się robi? - czyli bufor ciepła" tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi cie nurtujące.

Bufor sprawdza sie przy podłogówce ,w twoim przypadku poj. bufora od 800 do 1000litrów.

pozd. henryk1953

Opublikowano
  • Autor

Dziki kolego za ta strone z muratorem ale niestety nie zlalazlem tam takiego ukladu jaki bym chcial u mnie zaistalowac,jest duzo informacji ale malo konkretow typowych dla tego ukladu ktory ja planuje.

Opublikowano
  • Autor

Sorki kolego znalazlem ten watek o ktorym pisales jest tam tyle napisane o buforach ze mam lekture na nastepny tydzien czasu ,dzieki!