arkadiuszpiecuch Opublikowano 1 Maja 2011 #1 Opublikowano 1 Maja 2011 Witam, Rozdzielacz mam na piętrze podpięty z kotłowni miedzią 28, piętro Alu/Pex Wavin 16. I teraz pytanie. Do łazienki od rozdzielacza jest 6 m pexa ( ogrzewanie podłogowe 12 m 2 + grzejnik suszarkowy ). Puścić dwie osobne pętle jedna do podłogówki i zawórt RTL na poworocie przy rozdzielaczu a druga do grzejnika suszarkowego. Czy puścić jedną pętle i w łazience zrobić skrzyneczkę i tam zamontować w trójniki tj. suszarkowy i podłogówka szeregowo z RTL w skrzynce. Dzięki za odp. Obawiam się że pętla będzie zbyt długa i RTL nie zadziała. Cytuj
arkadiuszpiecuch Opublikowano 2 Maja 2011 Autor #2 Opublikowano 2 Maja 2011 Nie szeregowo a równolegle. Proszęo poradę bo nie wiem czy puszczać jeszcze jedną petle. Cytuj
Charon Opublikowano 2 Maja 2011 #3 Opublikowano 2 Maja 2011 Lepiej puścić jeszcze jedną pętle z rozdzielacza, po co Ci zbędna skrzynka w łazience. Cytuj
erzbigniew Opublikowano 2 Maja 2011 #4 Opublikowano 2 Maja 2011 Moim zdaniem jedna pętla podłogówki powinna wystarczyć, tym bardziej, że w łazience nie ciągnie się pętli pod wanną, prysznicem, wc, umywalką. Pętle pociągnąłbym od rozdzielacza. Cytuj
arkadiuszpiecuch Opublikowano 2 Maja 2011 Autor #5 Opublikowano 2 Maja 2011 Dziękuje za odpowiedz. Tak zrobiłem. Pętla wyszła 75 m, Nie robiłem obliczeń podłogówki dałem spiralnie co 20 cm. Myślę że wystarczy, Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi