jarorz Opublikowano 24 Marca 2011 #1 Opublikowano 24 Marca 2011 witam, mam pytanie do osób, które zajmują się konserwacją kotłowni. otóż, wykonalem kotłownie gazową o mocy 90kW z zasobnikiem cwu 500 l i ukladem solarnym (5 szt) + zasobnik solarny 300l. w kotłowni rozdzielacz na obieg grzewczy i ladowanie zasobnika. budynek ma 12 mieszkan + 4 lokale usługowe. inwestor chce, żebym wziął tą kotłownie w konserwacje. nigdy tym się nie zajmowałem i nigdy wczesniej zaden z inwestorów nie chciał, zebym zajmowal sie konserwacja. jeśli jest tu ktos kto zajmuje sie takimi rzeczami to prosze o info ile może kosztować miesięcznie obsługa takiej kotłowni. pozdrawiam Cytuj
serwisancik Opublikowano 11 Kwietnia 2011 #2 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 zależy gdzie.... w warszawie taka konserwacja to miesięcznie 450-600 zł. zalezy co wchodzi w skład i czy są wszystkie odbiory Cytuj
sambor Opublikowano 12 Kwietnia 2011 #3 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Tak, 600-700 netto + ew części na wymiane, ja dodatkowo biorę za instalacje poza kotłownią - lokale użytkowe i mieszkania. Cytuj
jarorz Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Autor #4 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 ważniejsze elementy kotłowni podałem. kocioł gazowy 90 kW zasobnik cwu 500l układ solarny 5 szt. + zasobnik 300l, podwójna grupa pompowa 12 mieszkań + 4 lokale usługowe, odbiory wszystkie odbyły się i kotłownia została dopuszczona do użytkowania (UDT) a ile się bierze za mieszkania i usługi? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi