alchemyx Opublikowano 9 Stycznia 2011 #1 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Witajcie, Chciałem pomieszać w ustawieniu wstępnym zaworu termostatycznego Danfoss RA-N i tutaj wydaje mi się, że wszystko rozumiem z instrukcji - nastawy 1...7 to coraz większy przepływ, a N to bez ograniczeń. Ustawiam do kreski wyciętej na obwodzie. A jak wygląda to dla zaworu RTD? Tam jest taka ledwo widoczna kropka, więc chciałem się upewnić czy to jest to, czy może coś innego? Pozdrawiam Cytuj
adamasz Opublikowano 10 Stycznia 2011 #3 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zabaw się w trębacza i dmuchnij :P w czysty(oczyszczony koniec) zawór jednocześnie obracając pierścień regulacyjny. Obserwując położenie kropki wzgl wycięcia w pierścieniu podczas tej czynności (w lustrze, albo odpowiednio zezując :rolleyes: ) najskuteczniej wyrobisz sobie pojęcie o korelacji pierścień-kropka-dławienie. Ja tam ustawiam wg pozycji: wejście do grzejnika-wycięcie pierścienia bo kropka słabo widoczna. Mały szkic na papierku, i można już ustawiać dokładnie zaworki dławiące na grzejnikach; zaś ew. głowice termostat zakładamy dopiero po wyregulowaniu 'kryzowania'! PozdrA. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi