markam Opublikowano 16 Grudnia 2010 #1 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Witam. Proszę o pomoc. Jaki to model pieca Vaillant? Nigdzie na obudowie nie mogę znaleźć danych, a nie posiadam do niego żadnej dokumentacji. Byłbym badzo wdzięczny za podanie linku do polskiej instrukcji obsługi. Cytuj
markam Opublikowano 16 Grudnia 2010 Autor #2 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Nie weszło zdjęcie - jak je wstawić? Cytuj
marcin Opublikowano 16 Grudnia 2010 #3 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Jak dodać zdjęcie do postu - samouczek Cytuj
markam Opublikowano 16 Grudnia 2010 Autor #4 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Niestety żadna próba wstawienia zdjęcia nie daje rezultatu. Opiszę więc panel sterowania. Jest to starszy model pieca dwufunkcyjnego. W prawym dolnym rogu znajduje się manometr - z jedną wskazówką i oznaczeniem na zielono właściwego zakresu ciśnienia. Także z prawej jest obrotowy wyłącznik główny. Z lewej strony dwa pokrętła - jedno do ustawiania ciepłej wody użytkowej, drugie do ustawiania temperatury wody w obwodzie CO. Nieco z lewej od środka znajduje się wyświetlacz pokazujący temperaturę wody i różne ikonki stanu pracy kotła. Poniżej wyświetlacza są cztery przyciski - przekreślony płomień, literka I, minus, plus. To wszystko, co zawiera panel tego pieca. Piec współpracuje ze sterownikiem, który z prawej strony ma zegar tradycyjny, wskazówkowy, a z lewej maleńkie pokretło temperatury w pomieszczeniu. Mam nadzieję, że po tym opisie ktoś pomoże mi w idetyfikacji pieca i odnalezieniu instrukcji obsługi. Cytuj
markam Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor #5 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Daję lepsze zdjecie. Pomoże ktoś? Cytuj
markam Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor #6 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Ciekawostka - zadałem to pytanie także bezpośrednio firmie Vaillant, dołączając zdjęcie. Niestety nikt tam nie wie, jaki to model. Najpierw opisałem piec, potem otrzymałem odpowiedź z prośbą o więcej danych, po czym wysłałem zdjęcie. Od tygodnia nikt z Vaillanta nie przesłał mi odpowiedzi. Cytuj
kiha Opublikowano 4 Stycznia 2011 #7 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Czy masz w piecu zasobnik na ciepłą wodę ? (20l) Mój piec wygląda dość podobnie. Czy kupiłeś go w Polsce - czy to jest import z Niemiec ? Cytuj
marcin Opublikowano 4 Stycznia 2011 #8 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Może to pomoże: http://cgi.ebay.co.uk/vaillant-130822-disp...5349210#vi-desc Wygląda trochę jak wyświetlacz ze zdjęcia. Opis: "brand new display by vaillant used on 828/2e and 835 known as part number 130822" Idąc dalej: http://www.boilerparts.co.uk/Results.aspx?...;partnum=130822 Jest tutaj lista modeli do których ten element pasuje... Może coś się znajdzie... Wygląda to na coś w ten deseń: http://home2.btconnect.com/robert.fryer/docs/ecomaxuser.pdf Może jakaś starsza wersja bo nieco inny jest ten panelik. Cytuj
Mushasi Opublikowano 20 Stycznia 2011 #9 Opublikowano 20 Stycznia 2011 w środku obudowy po lewej stronie na dole jest tabliczka znamionowa widać od dołu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi