Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłogówka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam zamiar sobie zrobić podłogówke która bedzie miała ok.80 metrów kwadratowych i nie wiem jak mam to zrobić żeby nie było później z nią problemu,robiłem kiedyś podłogówki ale bardzo małe i nie wiem jak mam sie za to zabrać, wiem żę mam podzielić taką podłogówke ma segmenty i niewiem czy mam dawać dodatkową pompe czy jakieś mieszacze .Pomóżcie

Opublikowano

najpierw trzeba wiedziec czym to chcesz zasilac , jaki kocioł ? jakie ma wahania temperatury w ciagu doby

bo najprosciej to kocioł gazowy zadana temp odpowiednia dla podłogówki puszczasz na rozdzielacz

i to wsio

inna wersja zasilanie z kotła dowolnego mieszacz termostatyczny np VTA 372 dosc powszechnie dostepny pompa i na rozdzielacz

ale jak masz wiekszego lenia ( czytaj: alergie na robote ) to mozna zautomatyzowac to wszystko do potegi

ale to juz trzeba troche wysiłku umysłowego i finsowego w to włozyc

Opublikowano
  • Autor

Posiadam piec sas 23kv zasilany weglem i drzewem

Opublikowano

witam -ja zrobiłem tak ,żeby podłogówka mogła działać niezależnie od reszty ogrzewania wpiąłem ją w obieg cwu przez zwykły mieszacz 3d honeywell za nim pompka i głowica termost. ,przy 80 m2 będzie potrzebny rozdzielacz (w zależności na ile segmentów jest potrzeba )

Opublikowano
  • Autor

myśle ją podzielić na 5 segmentów i zastanawiam sie czy zamontować gotowy mieszacz z pompą czy można coś wymyśleć coś tańszego