pj371 Opublikowano 29 Listopada 2018 #1 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Witam Wszystkich Mam problem z odpowietrzeniem podłogówki. Zamieściłem rysunek przedstawiający mój rozdzielacz :). Otóż układ jest zamknięty, za piecem na zasilaniu mam pompę Grundfosa, mam również zawór trójdrożny przed pompką. Problem polega na tym, że wszystkie kaloryfery grzeją, jak również inna pętla podłogówki w innym pomieszczeniu. Ten rozdzielacz zasila podłogówkę w salonie, dwie pętle, pokój 20m kwadratowych. Na rurach zasilających podłączony jest kaloryfer w łazience. Poprzednie dwie zimy nie było problemu, teraz się pojawił. Próbowałem to odpowietrzyć, ale nie wiem czy dobrze to robiłem. Teraz dostałem info od kumpla, że mam zrobić to tak: Zakręcić na belce zasilającej i powrotnej zaworki jednej pętli pompe ustawić na 3 bieg odkręcić ten korek do spuszczania wody na belce powrotnej w kotłowni wpuszczać świeżą wodę do obiegu czekać aż zleci i pojawią się bąbelki powietrza. czynność powtórzyć z kolejną pętlą. Czy coś takiego pomoże? Czy muszę zakręcić kaloryfer w łazience do poprawnego odpowietrzenia? Czy to automatycznie odpowietrzanie musi być odkręcone? Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.