fredo79 Opublikowano 17 Października 2010 #1 Opublikowano 17 Października 2010 Witam forumowiczów Stoję przed wyborem grzejników do remontowanego domu i mój wybór "padł" na dwie firmy a mianowicie na Buderus lub Delonghi. Dom o powierzchni ok 200 m2 będzie ogrzewany kotłem na ekogroszek. Czy może ktoś z forumowiczów posiada grzejniki którejś z tych firm? A może ma jakieś uwagi i spostrzeżenia co do nich? Byłbym wdzięczy za każdą wskazówkę i radę. Pozdrawiam Cytuj
zbyszek770 Opublikowano 17 Października 2010 #2 Opublikowano 17 Października 2010 jeżeli grzejniki stalowe to jest to pytanie w stylu: lepiej jechać autobusem czy tramwajem - musisz sobie wybrać kryterium oceny -estetyka, cena,jakość ? Cytuj
Neo Opublikowano 17 Października 2010 #3 Opublikowano 17 Października 2010 Nawet się nie zastanawiaj - DeLonghi. Pozdrawiam. Cytuj
fredo79 Opublikowano 18 Października 2010 Autor #4 Opublikowano 18 Października 2010 jeżeli grzejniki stalowe to jest to pytanie w stylu: lepiej jechać autobusem czy tramwajem - musisz sobie wybrać kryterium oceny -estetyka, cena,jakość ? Co do estetyki to raczej są podobne do siebie z tego co widziałem (choć nie przyglądałem się im dokładnie z bliska i mogę się mylić). Interesuje mnie oczywiście jakość a na końcu cena i estetyka. Co do ceny to zbliżoną mają cenę (bynajmniej sprzedawca mi przedstawił taką ofertę). Cytuj
Neo Opublikowano 18 Października 2010 #5 Opublikowano 18 Października 2010 Cenowo różnią się około 30 %, (to jest inna półka grzejnika). Więc sprzedawca albo ma rewelacyjną cenę Delonghi albo drogiego Buderusa ;-) Pozdrawiam. Cytuj
miroslawm Opublikowano 19 Października 2010 #6 Opublikowano 19 Października 2010 Ja ma Buderusy z dolnym zasilaniem i głowicami również Buderusa, nie mam zastrzeżeń, ja kiedy je kupowłem wśród tych jakie porównywałem (nie było wśród nich DeLonghi)zwracałem uwage głównie na wygląd i Buderusy miały najbardziej mi podpowiadający odcień bieli - były najbardziej zbliżone kolorem do białego, wiekszość grzejników jest mniej lub bardziej żółta Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi