tqlis Opublikowano 15 Października 2010 #1 Opublikowano 15 Października 2010 Koledzy mam pytanie, Chce zamontowac 3d na powrocie kotła, tak aby podnosil temp powrotu. Ogolnie z kotla wychodzi rura 2'', po 2 metrach przechodzi w 3/4''(miedz) i tak wedruje do rozdizelaczy, po czym wraca i przechodzi spowrotem w 2'' i tak do kotła. Z racji nietypowego umiejscowienia kotla, cala ''platanina rur' oraz pompa jest na innej scianie, okolo 2m idac po rurze 2''. Czy jak zaloze na powrocie, przed pompa, przed przejsciem 3/4'' na 2'' zawor 3d 1'', to pompa przepcha wode? Oraz czy 3d nie bedzie za daleko od kotła? Cytuj
tqlis Opublikowano 18 Października 2010 Autor #2 Opublikowano 18 Października 2010 ponawiam pytanie Cytuj
zbyszek770 Opublikowano 18 Października 2010 #3 Opublikowano 18 Października 2010 zawory mieszające montuje się na zasilaniu kotła w odległości ok. 0,5 m od kotła później rozejście na instal . założ go na te 2 cale przy kotle i cześć Cytuj
kotłowy Opublikowano 18 Października 2010 #4 Opublikowano 18 Października 2010 Witam W kolejności na powrocie :zawór pompa kocioł .Pompa przepchnie i nie za daleko. Cytuj
tqlis Opublikowano 19 Października 2010 Autor #5 Opublikowano 19 Października 2010 zawory mieszające montuje się na zasilaniu kotła w odległości ok. 0,5 m od kotła później rozejście na instal . założ go na te 2 cale przy kotle i cześć Cos mi sie wydaje, ze odnosnie motowania ich na zasilaniu to nie masz racji, chyba, ze myslisz z 4d. Zawor 2 '' kosztuje ponad 500pln, a ja mam 1'' i tylko montarz na powrocie ma sens Zalaczam pogladowy rysunek: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi