Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich zainteresowanych.

Ciekawi mnie kwestia sporej ilości sadzy wokół domu. Z tym nie potrafie sobie poradzić. Czy ktoś ma ten sam problem i jakoś go sie pozbył??

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

witam

ja mam taki kocioł od 3 lat i nie zauważyłem takiego problemu, jakaś niewielka ilość sadzy występuje, ale zimą żona wietrzy pościel na balkonach od strony północnej i wschodniej i nigdy nie narzekała na sadzę. za to ja gdy wiosną wszedłem na dach to widziałem naloty sadzy na dachu przy kominie, tak do 1 metra od komina. Ale ostatnio na dachu byłem 2 lata temu i ilość sadzy nie zwiększyła się. wokół domu sadzy raczej nie zauważyłem.

Może twój problem to złe ustawienia (za mało lub za dużo powietrza?)

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam ten sam piec. Napisz ile metrów ogrzewasz jakiej mocy masz piec. Sadza powstaje, gdy piec jest dużą część czasu w podtrzymaniu, gdyż wówczas węgiel spala się z małą ilością powietrza i dlatego jest sadza. Problem można rozwiązać ustawiając piec tak aby chodził większość czasu w trybie praca, choć to nie jest proste w sytuacji gdy kocioł jest przewymiarowany. Napisz też jakie ustawienia pieca masz, czy dom ocieplony i ile czasu orientacyjnie piec chodzi w podtrzymaniu.