patrykp Opublikowano 10 Października 2010 #1 Opublikowano 10 Października 2010 Witam, na forum jestem nowym użytkownikiem, wiec na samym początku pragnę się przywitać smile.gif Posiadam mały, parterowy domek, okolo 90m2. Dom składa sie z 3 pokoi, otwartej kuchni, przedpokoju, łazienki oraz pralni. W każdym z pokoi (oprocz kuchni, przedpokoju i pralni) znajduje się grzejnik. Dom niestety nie jest jeszcze ocieplony (docieplone są podłogi oraz dach) Jestem przed wyborem kotła na gaz propan-butan, butla wraz z instalacją zewnętrzną jak i wewnętrzną jest już wykonana, brakuje mi tylko pieca. Zastanawiam się nad dwoma piecami: Saunier Duval Semia F21 lub Junkers Ceraclass ZW 14-2 DV AE Oba piece z komorą zamkniętą, gdyż piec będzie umieszczony w pralni i bedzie miał wytrzyt przez ściane. Dodatkowo dom dogrzewam również kominkiem. Jeśli to istotna informacja - łazienka jest tuż przy pralni. Dom użytkuje 1, max 2 osoby. Myśle że wszystko dobrze opisałem, proszę o zalety/wady ww. pieców. Znalazlem również identyczny temat na tym forum, lecz niestety bez odpowiedzi. Sprawa jest dość pilna, piec musze kupić na dniach. PROSZĘ O POMOC osób ktore użytkują takie piece lub maja doczynienia z nimi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi