Wes Opublikowano 9 Marca 2010 #1 Opublikowano 9 Marca 2010 Witam, jestem tu po raz pierwszy. W tym miesiacu muszę kupic piec, jestem zdecydowany na tlokowca, z tym że jak zwykle w tych sprawach jest dylemat. Chciałbym poznac opinie uzytkowników Opala 25 kw oraz Taurusa Gaur 25 kW. Wowczas moze wybór bedzie prostrzy. Z góry dziękuję. Wiesiek. I jescze jedno - w opisie producenta Opala napisane jest ze mozna mieszac mial ( groszek ) z owsem, czy w przypadku Taurusa moze byc podobnie? Cytuj
vernal Opublikowano 9 Marca 2010 #2 Opublikowano 9 Marca 2010 Nie iwdzę tu mojego kolegi Bacy (pozdrowienia!), podaję więc za nim, że tłokowce dymią i zapodają dużo sadzy na komin itp. Podobno wszystkie tak mają. Zastanowiłbym sie więc 2 razy zanim wziąłbym tłokowca. Wiem z autopsji, że ślimakowe nie wszystkie dymią :) Pozdrawiam. Cytuj
Neo Opublikowano 9 Marca 2010 #3 Opublikowano 9 Marca 2010 Taurus posiada ogólnokrajowy serwis, prosta decyzja moim zdaniem ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi