Rudi Opublikowano 18 Lutego 2008 #1 Opublikowano 18 Lutego 2008 Witam forumowiczów, Mam kilka pytań odnośnie kotła gazowego, w moim przypadku to Beretta Ciao II. 1)Zastanawia mnie to czy jak w zimie przy morzie np. -10st.C wylaczy się prad to jak zachowa sie uklad kominowy... Na ile przerwy moze pozwolic sobie piec? Jak sobie z tym radzicie. Czy 3h to duzo? Mam na mysli wymiennik ciepla i uklady elektroniczne. 2)Sterowanie temperatury piecem, dlaczego jak wlaczy sie c.w.u. to wylacza mi grzanie centralnego? To normalne? 3) Sterowanie programatorem pokojowym - przy nagrzaniu pomieszczenia wylaca sie pompa - da sie to jakos zmienic - ale przy programatorze jak wlaczam c.w.u to grzejniki grzeja dalej? 4) Jak ma sie ustawianie cisnienia gazu do oszczednosci? Dodam, ze moj piec nie zostal ustawiony przez serwis na poczatku :) pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi