jnka Opublikowano 8 Lipca #1 Opublikowano 8 Lipca teraz ciepłą wodę w domu mam za pośrednictwem pieca gazowego (podgrzewacza potocznie zarywanego "junkers"} i latem i zimą chciałbym zainstalować bojler CWO ale mam parę pytań 1-bojler chcę podpiąć przed zaworem 4 drogowym i za zaworem na powrocie do pieca -czy to będzie ok ? 2- na piecu mam dwie pompy jedna za zaworem 4D na grzejniki druga za zaworem 4d na powrocie do pieca (mały obieg) czy dokładać jeszcze pompę na CWO 3-jak zamontuję bojler CWO czy muszą zamknąć wejście zimnej wody i wyjęcie ciepłej wody na "junkersie" ? czy może trzeba zrobić jakiś bajpas na "junkersie"? a może starczy tylko zawór na wyjściu z "junkersa " ciepłej wody żeby nie zrobiło zamieszania na membranach w "junkersie" chcę to zrobić żeby tylko zimą woda ciepła szła z CWO podgrzewanego piecem , "junkers" jest na piętrze a piec i przyszły zbiornik CWO będzie w piwnicy zimna woda (zasilanie do bojlera )też jest w piwnicy podłączenie do ciepłej też mogę zrobić w piwnicy , najbardziej zastanawia mnie ten "Junkers" czy trzeba go odcinać czy nie Cytuj
jnka Opublikowano Poniedziałek o 05:32 Autor #2 Opublikowano Poniedziałek o 05:32 przepraszam oczywiście chodzi o CWU przyznaję mój błąd Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi