sorier Opublikowano 1 Listopada 2024 #26 Opublikowano 1 Listopada 2024 41 minut temu, 8ik3r8 napisał(a): Jesteś w stanie polecić jakąś sprawdzoną maszynę na priv czy celować w marketowe ? Żadnej konkretnej marki nie polecę. Wszystko to chińszczyzna, często różnice są tylko w obudowach zewnętrznych. Jeżeli się zdecyduje to szukaj czegoś z długą gwarancją i bezproblemowymi reklamacjami, czyli najlepiej marketowe. Ja mam już drugi (pierwszy 10l okazał się za mały na 90-100m.kw.) i nie narzekam, robi to do czego został stworzony. Widać to zarówno na higrometrach jak i zbiorniku skroplin. Cytuj
sambor Opublikowano 1 Listopada 2024 #27 Opublikowano 1 Listopada 2024 Jak jest załączany ten wentylator? Czy drzwi łazienki są szczelne , czy mają większą szczelinę od dołu lub tuleje wentylacyjne w dolnej części drzwi? Cytuj
8ik3r8 Opublikowano 1 Listopada 2024 Autor #28 Opublikowano 1 Listopada 2024 Wentylator jest załączany przyciskiem obok lustra w łazience. Łazienka ma niecałe 2,7 mkw. Poniżej zamieszczam foto drzwi (marketowe, łazienkowe). Rurka 100 od wentylacji wychodzi przez ścianę w sufit KG. W rurce jest wentylator tubowy wywiemy (może za słaby?) a później z rurki coś jak rura spiro tylko taką gumowa aż do kratki w suficie. Nad prysznicem niedaleko kratki jest okno i często je otwieramy aby szybciej para ze ścian i lustra zeszłan ale zima jest problem jak wieje po plecach pod prysznicem.https://einstel.pl/pl/p/Wentylator-kanalowy-z-tworzywa-srednica-fi-100mm%2C-15W%2C-105m3h-WKA100/2828Foto Wentylacji przez ścianę w KGWidok prysznica z wejścia do łazienki Cytuj
Andrzej_M_ Opublikowano 1 Listopada 2024 #29 Opublikowano 1 Listopada 2024 @8ik3r8 jesteś jeszcze na łączach ?. Cytuj
sambor Opublikowano 1 Listopada 2024 #30 Opublikowano 1 Listopada 2024 Pewnie jest pod prysznicem😁 Cytuj
8ik3r8 Opublikowano 1 Listopada 2024 Autor #31 Opublikowano 1 Listopada 2024 Hahahaha chyba bardziej szczegółowo nie umiem przedstawić tej “wentylacji” Cytuj
Andrzej_M_ Opublikowano 1 Listopada 2024 #32 Opublikowano 1 Listopada 2024 (edytowane) Dziś tu na forum była dyskusja o kosztach energii elektrycznej. Czy jesteś wstanie załączyć ten wentylator w łazience na stałe do dnia 2024.11.03 godz. 22:00 ?. Możesz narysować teraz na szybko bardzo poglądowy rzut poziomy pomieszczeń z nazwami ich funkcjonalności oraz rozmieszczeniem okien i drzwi wewnętrznych. Edytowane 1 Listopada 2024 przez Andrzej_M_ 1 Cytuj
sambor Opublikowano 1 Listopada 2024 #33 Opublikowano 1 Listopada 2024 Powinna być jakaś "automatyka" pracy tej wentylacji np połączenie z oświetleniem , np ja mam załączanie razem ze światłem, ale po wyłączeniu światła wentylator pracuje jeszcze ok 5 min. Tu faktycznie przydałby się rozkład pomieszczeń + wszystkie kratki went w pomieszczeniach. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi