użytkownikAristonGenusOne Opublikowano 24 Sierpnia 2023 #1 Opublikowano 24 Sierpnia 2023 (edytowane) Posiadam Kocioł Gazowy Ariston Clas One, Moduł Strefowy MGM III Evo oraz Termostaty pokojowe Salus, Zasobnik CWU 120 litrów Mam ustawione 3 strefy grzania na module strefowym - ostatnio dołożyłem moduł internetowy aby mieć dostęp do aplikacji Ariston Net. Czy może mi ktos wytłumaczyć jak działa Piec z modułem strefowym. Po podpięciu modułu internetowego obawiam się, że Temperatura w Strefie 1 zmieniła się na domyślną wartość na 50 stopni C, i ją zmeniłem na najmniejszą jaką mogłem w aplikacji na 40 stopni. załączam zdjęcie. W obawie że na podłogówkę zostanie podana temperatura 50 stopni. Czy piec grzeje się automatycznie do 80 stopni C, w module strefowym w strefie 1 jest temperatura 40 lub 50 a na podłogówkę zostanie podana temp max. 35 Jeśli dobrze pamietam gdy instalator mówił mi o konfiguracji stref to: Strefa 1 wysoko temp - ? Strefa 2 nisko temp -podłogówka ? Strefa 3 nisko temp - grzejniki łazienkowe drabinki oraz grzejnik w garażu Na chwilę obecną nie mogę się dodzwnić. Proszę o pomoc Edytowane 24 Sierpnia 2023 przez Ryszard Poprawienie literówki w tytule Cytuj
użytkownikAristonGenusOne Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor #2 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Po kilku dniach chyba sam wymyśliłem jakie są to strefy: Strefa 1 wysoko temp - grzejniki: łazienkowe w pralni oraz garażu Strefa 2 nisko temp -podłogówka parter Strefa 3 nisko temp - podłogówka poddasze Temperatura w strefie 1 to czy to jest 40 czy 50 to tylko grzejniki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi