Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Planuję ogrzewać dwa budynki jednym kotłem. Wcześniej muszę wykonać ciepłociąg między domami, które są oddalone od siebie 10-12m.

najlepszym rozwiązaniem są wiadomo rury preizolowane, ale oglądałem też w internecie kilka filmików jak można wykonać taki przesył między domami na własną rękę domowym sposobem, ale mam pytanie do osób(a kilka na forum jest), które mają taki przesył robiony przez siebie:

czy taka rura to dobra i trwała izolacja?czy po kilku latach rura w ziemi a dokładnie izolacja nadal trzyma parametry?

wiadomo, że to kilkanaście metrów rury, więc istotne żeby straty były minimalne, gdzieś wyczytałem, że ktoś na odcinku 30m miał spadek temp. 3-4 stopnie na tej robionej rurze

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.