Michal27 Opublikowano 8 Listopada 2022 #1 Opublikowano 8 Listopada 2022 Dzień dobry. W ostatnim czasie zakupiłem budynek o powierzchni 500mkw. CO i CWU jest zasilane z kotła na ekogroszek 8 letni ekocentr 50kw. Jest on podłączony bez żadnych mieszaczy, nie ma żadnej ochrony powrotu, CWU na jednej pompie z co. Pompa mega duża około 125W. 3 obiegi grzewcze. Spalanie 3t miesięcznie. Chcę to wszystko naprawić. Moja propozycja; Wymiana sterownika na TIMEL skzp 05 + regulator pokojowy. Montaż bufora 1000L Teraz pytanie montaż grup pompowych za buforem AFRISO primo? Czy porobić samemu wszystko na zaworach 3 drogowych? Cytuj
tomekb Opublikowano 8 Listopada 2022 #2 Opublikowano 8 Listopada 2022 Witam , mogę zaproponować gotowy zestaw coś jak na zdjęciu w pełni wyposażony w zawory 3 d z siłownikami + mogę dołożyć sterownik TECH i3 ,który ,,obsłuży" Ci te 3 siłowniki. Może być zestaw ze sprzęgłem lub bez , jeśli masz bufor to wystarczy sam rozdzielacz .Wszystko w promocyjnej cenie jako członka info ogrzewanie. Faktura + gwarancja . Cytuj
sambor Opublikowano 8 Listopada 2022 #3 Opublikowano 8 Listopada 2022 Oczywiście do tego zestawu bufor nie będzie potrzebny, natomiast przydatna będzie ochrona powrotu kotła. Cytuj
Michal27 Opublikowano 8 Listopada 2022 Autor #4 Opublikowano 8 Listopada 2022 Tomek 100% grzejniki. Rozumiem, że będą 3 zawory 3drogowe oraz siłowniki? Jaka cena, bez sterownika sterownik będzie timela. Sambor ochrona będzie, dziękuję. Cytuj
tomekb Opublikowano 8 Listopada 2022 #5 Opublikowano 8 Listopada 2022 Taki zestaw 3 grupy pompowe z trzema siłownikami Esbe Ara + zawór 3d Esbe 1" + rozdzielacz to koszt około 4,9 K . Brutto. Jak chcesz to jutro mogę to poskładać i wyślę zdjęcie jak by to wyglądało. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi