grandd Opublikowano 8 Kwietnia 2022 #1 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Witam Co myślicie o ogrzewaniu co bojlerem? Jeśli grzałka 2 kw nagrzeje w godzinę 140 l wody w bojlerze do czerwoności to jakby zamiast pieca wpiąć pod zasilanie i powrót bojler bez wężownic poziomy ocieplony 140 l grzałka 3 kw i pompka na zasilaniu to czy miałoby sens takie ogrzewanie kaloryferów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redo10000 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 #2 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Ja tak miałem jakiś czas, tylko grzałka 10 KW, 3 KW to dla mnie sporo za mało. Ale działać działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HolubPatryk Opublikowano 15 Maja 2022 #3 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 Oczywiście grupa bezpieczeństwa obowiazkowo pozostaje tylko kwestia ekonomi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hektoras Opublikowano 25 Maja 2022 #4 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 z tym nagrzaniem 140l wody grzałką 2kW to poważnie ?? o stratach nie wspomnę ale zastanów się i sprawdź ile potrzeba faktycznie kW?? - no chyba że KPISZ sobie tutaj z forumowiczów to miej dla innych szacunek !! ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.