albinos1989 Opublikowano 12 Stycznia 2022 #1 Opublikowano 12 Stycznia 2022 (edytowane) Witam na forum. Chciałem się podzielić problemem i mam nadzieję uzyskać odpowiedź. Mianowicie od 3 dni ślimak przestał podawać opał. Buczy lecz nie podaje. W momencie gdy ma się załączyć, jak tylko delikatnie klepnę w miejsce zawleczki to na chwilę zaczyna działać. Wymieniony kondensator, ślimak w stanie dobrym. Podajnik podłączony na krótko działa bez zarzutów. Proszę o pomoc Edytowane 12 Stycznia 2022 przez Ryszard Dodano prefiks Cytuj
DawidD Opublikowano 18 Stycznia 2022 #2 Opublikowano 18 Stycznia 2022 Mam ten sam problem, prawdopodobnie silnik w podajniku do wymiany lub coś nie tak ze żmijką. Ale strzelam, że to pierwsze - moja sytuacja jest 1;1. Bez powodu podajnik nie podaje, a gdy dam go na ręczny i lewe obroty to rusza i potem działa bez zarzutu. Prawdopodobnie wymienię silnik. Cytuj
albinos1989 Opublikowano 24 Stycznia 2022 Autor #3 Opublikowano 24 Stycznia 2022 Problem rozwiązany. Wymieniony nowy slimak. I zapieczony silnik podajnika. Tzn tam gdzie winien być smar była sachara. Silnik wyremontowany, gniazdo ślimaka jak i on sam i piec ma drugie życie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi