bonor Opublikowano 11 Października 2009 #1 Opublikowano 11 Października 2009 Witam. wczoraj zainstalowałem kocioł clas 24 CF. Po włączeniu zasilania najpierw przez kilkadziesiąt sekund na wyświetlaczu pojawia się informacja error 201 co oznacza, że mam problem z czujnikiem cwu. Rzeczywiście cwu "nie trzyma" temperatury, woda robi się coraz bardziej gorąca. Resetowanie kotła nic nie daje. Poproszę o informację w którym miejscu należy szukać w/w czujnika a może ktoś ma jakiś inny pomysł jak usunąć problem. Być może jest to jakaś banalna usterka typu wysunięty kabel z gniazda czy coś w tym rodzaju. Funkcja C.O. działa bez zakłóceń. Ponieważ piec jest nowy to za kilka dni i tak będę musiał wezwać fachowca do pierwszego uruchomienia i podbicia gwarancji ale do tego czasu chciałbym korzystać bez problemu również z cwu. Pozdrawiam Forumowiczów. Cytuj
Gość mak Opublikowano 12 Października 2009 #2 Opublikowano 12 Października 2009 Nie wykonuj sam pierwszego uruchomienia! Od tego są uprawnieni instalatorzy! Cytuj
bonor Opublikowano 13 Października 2009 Autor #3 Opublikowano 13 Października 2009 Sprawa się wyjaśniła. Oczywiście najpierw zadzwoniłem do serwisanta z którym już się umówiłem na za trzy dni i wyjaśniłem mu o co chodzi. Facet wypytał się, czy kocioł był odpowietrzony i w jaki sposób jest podłączony kabel prądowy. Powiedział, że wszystko jest zrobione prawidłowo a error pojawia się zawsze po włączeniu pieca ponieważ w nowych partiach kotłów nie ma już tego czujnika a oprogramowanie jest stare i jak przyjedzie to zobaczymy co się z nim dzieje. Ponieważ problem nie dawał mi spokoju wziąłem instrukcję i okazuje się, że trzeba było tylko zmienić jedną z wartości w menu kotła. Od tego momentu wszystko jest OK. Zamykam temat i pozdrawiam. Cytuj
piotrek2008 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 #4 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 A mozesz mi napisać co nalezy zmienić i w którym miejscu? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi