totemklb Opublikowano 7 Kwietnia 2021 #1 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Witam! Czy słyszał ktoś o ociepleniu stropu dachu od wewntąrz? Kilka lat temu wykonywałem remont dachy płaskiego papą termozgrzewalną i ocieplałem ogniomury. Popełniłem błąd nie decydyując się na dodatkowy styropian od góry i dopiero papę termozgrzewalną. Stąd moje pytanie. Nie chce teraz przykrywać dachu styropianem i kłaść papę po raz kolejny. Czy jest możliwość ocieplenia dachu płaskiego od środka? Można kleić zwykły styropian od środka? Wysokość pomieszczeń w moim domu to 2,5 metra, więc mógłbym zrobić sufit podwieszany i dać styro 10cm. Wg normy 2,5m to minimalna wys. pomieszczeń. Ale myśle że 10 cm mi głowy nie urwie. Jakieś opinie? Cytuj
Gość berthold61 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 #2 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Dach to jedyne miejsce które można docieplać od środka ale między stryro a karton gips lepiej wełna trzeba dać folię paroizolacyjną . Cytuj
totemklb Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Autor #3 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Jakiej grubość minimalną wełna była by sensowna? dach jest płaski pochylony okolo 5 stopni a w pustej przestrzeni niby jest żużel. Sufit jest na 2,5metra. Boje się że będzie za nisko. Ma ktoś niższe sufity? Cytuj
Gość berthold61 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 #4 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 A wywalić tego żużla nie możesz ? a zamienić go na zasyp granulkami styropianu na przykład ? Cytuj
totemklb Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Autor #5 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 (edytowane) Nie. jest pomiędzy stropami. Edytowane 8 Kwietnia 2021 przez Ryszard Proszę nie cytować ostatniego postu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
🏠 Planujesz ocieplenie domu?
Wypełnij krótki formularz i porównaj oferty firm z Twojego regionu
Porównaj oferty🔧 Potrzebujesz serwisu kotła gazowego?
Diagnostyka, naprawa, przegląd — porównaj oferty serwisantów z okolicy
Znajdź serwisDołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.