Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zimne grzejniki na piętrze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam szybkiej pomocy. Dzień wcześniej piec musiał być wygaszony bo monter instalował nowy kaloryfer. Uzupełnił wodę ja rozwaliłem i przez cały wieczór było ok. Budzę się rano i wszystkie kaliryfery zimne piec działa normalnie temperatura na czujniku pokojowym ma 24 a temperatura aktualna 21 okazało się że pompa c.o była zapowietrzona i ruszyło. Ale na piętrze tylko w 2 pomieszczeniach kaloryfery są gorące w 2 pozostałych zimne jak od powietrza to w żadnym nie leci ani powietrze ani woda. Może za dużo wody upuscilem przy odpowietrzaniu pompy c.o?? Co może być przyczyną?? Może wody brak tylko czy muszę znowu wygaszać piec i uzupełniać wodę w piecu?? Nie ma innego sposobu?? 

Opublikowano

Ja bym na początek sprawdził zawory - być może grzejniki mają pozamykane zawory. Jak z zaworami jest ok to mało wody w układzie - dopuść aż będzie ok. Co do dopuszczania to zależy jak masz instalację zrobioną, ale najbezpieczniej  będzie wygasić kociołek i dopuścić wody. A to jak odpowietrzałeś pompę co? Co to za pompa - nowoczesne pompy same się odpowietrzają, a te klasyczne potrzebują odkręcić śrubkę na środku i wypuścić powietrze - można też włączyć pompę na wyższy bieg żeby przepchała te powietrze gdzieś w górę. Ale raczej mi to wygląda na brak wody w układzie - jak masz naczynie wyrównawcze to lać aż wyleci górą, a wcześniej upewnić się, że wszystkie zawory do grzjeników otwarte.

Edytowane przez palaczRybnik