Miszał Opublikowano 4 Grudnia 2020 #1 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Witam Jako nowicjusz na początku chciałbym się przywitać Przechodząc do meritum zmieniłem sposób ogrzewania z ekogroszku na gaz. Po miesiącu użytkownika pojawiło się kilka pytań i mam nadzieję że tu znajdę odpowiedź. 1 czy regulator pogodowy jest aż tak niezbedny? Jeśli tak to czy tej samej firmy czy można kombinować z innymi? 2 podczas grzania podlogowki i grzejników jednocześnie nie dogrzewa mi grzejnikow (są ciepłe do polowy). Czy na obieg grzejników zastosować dodatkowa pompę? Czy można podkręcić ta w kotle? Dziękuję z góry za podpowiedź Pozdrawiam Cytuj
mistalova Opublikowano 5 Grudnia 2020 #2 Opublikowano 5 Grudnia 2020 1. Nie, ale zwiększa komfort. 2. Instalacja robiona zgodnie ze sztuką? Jest sprzęgło i dwie pompy? Cytuj
Miszał Opublikowano 5 Grudnia 2020 Autor #3 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Dziękuję za odpowiedź. Co do sztuki to aż takim znawca nie jestem na pewno jedna pompa jest przy mieszaczu od podlogowki a druga to ta w kotle. A sprzeglo? Co to jest i jakie ma zadanie? Pozdrawiam Cytuj
stasikk Opublikowano 13 Stycznia 2021 #4 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zobacz na którym biegu chodzi pompa od podłogówki, jak jest na 3 lub 2 daj na pierwszy, i sprawdzaj co się będzie działo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi