alienscum Opublikowano 14 Października 2020 #1 Opublikowano 14 Października 2020 Do ogrzewania: 70mkw + CWU. Tylko podłogówka, w przyszłości chcę dołożyć kolejne 70mkv podłogówki. Bez kaloryferów. Wybrałem już wcześniej kocioł - Termet Ecocondens Gold Plus 20, miałem już dzisiaj kupować, ale zwróciłem uwagę na Crystal II PLUS (wcześniej go nie rozważałem). Interesują mnie głównie różnice w sterowaniu. Czy oba kotły pozwolą mi na bezproblemowe zdalne sterowanie kotłem (telefon)? Najważniejsza funkcja dla mnie to zdalne włączanie - wyłączanie. Kocioł jest w miejscu gdzie mnie często nie ma. (lokal pod wynajem, chciałbym zdalnie wł/wył gdy goście przyjeżdżają-wyjeżdżają). Cytuj
teres Opublikowano 17 Października 2020 #2 Opublikowano 17 Października 2020 Zamontuj sobie jakiś osobny sterownik online do takiego sterowania. Może być nawet jakieś "chińskie" gniazdo z obsługą przez telefon. Później tylko podłączyć to szeregowo jako sygnał z termostatem dla kotła. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi