kermit1212 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 #1 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Sas UWT vs. Heiztechnik Q Plus: KTÓRY ?? Który z nich wybrac jakie śa zalety i wady tych piecy? Proszę o pomoc w wyborze i o konkretne odpowiedzi. Cytuj
neokowal1 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 #2 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Witam, jeżeli miałbym wybierać z pośród tych dwóch, to zdecydowanie SAS. SAS ma dodatkowo ruchome ruszta, przepustnice z miarkownikiem ciągu do spalania bez wentylatora, dłuższą drogę spalin co będzie skutkować większą sprawnością, no i zdecydowanie grubsze blachy. Porównaj wagę kotłów o tej samej mocy. Poza tym nie lubię firm których nazwa sugeruje niemieckie pochodzenie towaru. Cytuj
Neo Opublikowano 8 Sierpnia 2009 #3 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Porównujesz opla (sas) z tata indica (Heiztechnik). Bez wahania Sas tylko do 15.08 bo potem będzie sporo droższy (około 400 zł). Pozdrawiam. Cytuj
Gość jarkussow Opublikowano 11 Sierpnia 2009 #4 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Nigdy nie można porównać produktu Firmy SAS do Heiztechnik .to dwa różne poziomy kotłów ten drugi możesz porównać do Krzaczka albo Per Eko . Cytuj
userq Opublikowano 16 Sierpnia 2009 #5 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Do "znawców" Wolę mieć taką "TATA INDICA" niż mercedesa beczkę. Pozdro Mercedes beczka to stara sprawdzona konstrukcja a producent to firma z tradycjami. A Tata Indica ??? - czas pokaże... Cytuj
jachu1 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 #6 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Ja właśnie kupiłem Heiztechnik Q Eko Duo. I na sam początek robi tylko i wyłącznie dobre wrażenie. Więcej będę mógł napisać pewnie po jakimś czasie w zależności jak się będzie sprawdzał. Cytuj
Neo Opublikowano 17 Sierpnia 2009 #7 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Na tani towar zawsze jest popyt ... Cytuj
userq Opublikowano 17 Sierpnia 2009 #8 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Nie wszystko złoto co się świeci. Ale forma ładna. Cytuj
bartus8 Opublikowano 27 Stycznia 2011 #9 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Witam!Czy ktoś z państwa użytkuje kotły zasypowe firmy Heiztechnik?Są to kotły serii Q Hit, Q Hit Plus,Q Plus oraz nowa linia HT oraz HT Plus.Proszę bardzo o jakieś opinie, sugestie na temat tych kotłów,ponieważ czeka mnie modernizacja kotłowni i nie potrafię dokonać wyboru.Kotły-SAS,Cichewicz,Defro,Kostrzewa,Krzaczek i wiele,wiele innych to zawrót głowy.Wydaje się,że te Heiztechnika są ciekawe ale proszę o rade,czy są godne zainteresowania.Pozdrawiam Cytuj
bartus8 Opublikowano 31 Stycznia 2011 #10 Opublikowano 31 Stycznia 2011 (edytowane) Nigdy nie można porównać produktu Firmy SAS do Heiztechnik .to dwa różne poziomy kotłów ten drugi możesz porównać do Krzaczka albo Per Eko . Witam! Proszę uświadomcie mnie :) To który lepszy? Czy porównanie Heiztechnika do Krzaczka lub Per Eko to znaczy gorszy czy lepszy kocioł :) Pozdrawiam Edytowane 31 Stycznia 2011 przez bartus8 Cytuj
bartus8 Opublikowano 9 Lutego 2011 #11 Opublikowano 9 Lutego 2011 Witam!Jeszcze raz proszę bardzo, bardziej światłych tego tematu o jasne porównanie kotła heiztechnika do innych kotłów :( Pozdrawiam Cytuj
nawa24 Opublikowano 21 Marca 2012 #12 Opublikowano 21 Marca 2012 Witam, Mam nadzieję, że moja odpowiedź trafi do Pana przed podjęciem decyzji. Mam kocioł Heiztechnik Q PLUS 75 i moje doświadczenia z nim opisałem na forum w temacie "Heiztechni kotły zasypowe". Mam nadzieję, że po przeczytaniu mojego w/w tematu będzie maił pan przesłanki do wyboru prawidłowego kotła. Pozdrowienia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi