Przemek2707 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 #1 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Witam posiadam od niedawna piec na pellet z podajnikiem zębiec agat 20kw piec kupiony większy gdyż w niedługim czasie planuje rozbudowę domu obecnie piec ogrzewa 80m. Zmieniłem moc znamionowa z 20kw na 10kw ale piec bardzo dużo spala około 25kg pelletu na dobę i tu moje pytanie czy oprócz zmiany mocy znamionowej coś jeszcze powinnem zmienić w ustawieniach? Przy obecnych pogodach próbowałem przełączyć piec na tryb pracy lato ale po chwili grzania piec piszczy z komunikatem,, przegrzanie obwodu grzewczego''obecne ustawienia to temp. pieca 52 wody 48 W ustawieniach rozgrzewania podawanie paliwa czas podawania 4s czas przerwy 16s ustawienia grzania moc maks: czas podawania 6s przerwy 8s moc dmuchawy 92% wycofanie rusztu 0s moc pośrednia: czas podawania 4s przerwa 14s moc dmuchawy 74% wycofanie rusztu 55s i moc minimalna czas podawania 3s czas przerwy 16s moc dmuchawy 52% wycofanie rusztu110s sposób regulacji pid proszę o pomoc bo zupełnie się na tym nie znam
Gonzo19 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 #2 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, Przemek2707 napisał: Zmieniłem moc znamionowa z 20kw na 10kw ale piec bardzo dużo spala około 25kg pelletu na dobę i tu moje pytanie czy oprócz zmiany mocy znamionowej coś jeszcze powinnem zmienić w ustawieniach? w ustawieniach to raczej nie, ale jakbyś zmienił gabaryty, przekroje itp, to spadłoby spalanie. nie oczekuj od "TIR"a40t , że jak będziesz jechał wolniej to mniej spali
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.