Elektronik7 Opublikowano 8 Marca 2020 #1 Opublikowano 8 Marca 2020 Witam. Wiele było na pewno tematów tego typu ale większość tych tematów to przeszłość, dlatego założyłem nowy. moje pytanie jak i w tytule jaki zawór termostatyczny do starej instalacji CO ? Instalacja działa z pompa ale bez pompy też grzeją OK i chciałbym aby tak pozostało. Jakie zawory działają z grawitacją.
marcinwolowski Opublikowano 8 Marca 2020 #2 Opublikowano 8 Marca 2020 Są takie zawory o zwiększonym przepływie ja znam z herza i danfosa ale danfosa strasznie drogi i ciężko go dostać
pospisz Opublikowano 8 Marca 2020 #3 Opublikowano 8 Marca 2020 Można poczytać http://grzejnikibeztajemnic.blogspot.com/2016/12/zawor-zaworowi-nierowny-cz-1.html?m=1
Elektronik7 Opublikowano 8 Marca 2020 Autor #4 Opublikowano 8 Marca 2020 Dzieki lecz chodzi mi raczej o takie termostaty które ustawiasz żeby w pomszczeniu pilnował temp.żeby było np.22 st.czy takie są.
marcinwolowski Opublikowano 8 Marca 2020 #5 Opublikowano 8 Marca 2020 Pewno że są zależy jaka masz głowice ale jak mówimy o instalacji grawitacyjnej to taki zawór się montuje teraz przeważnie do każdego typu zaworu są głowice termostatyczne
Elektronik7 Opublikowano 8 Marca 2020 Autor #6 Opublikowano 8 Marca 2020 marcinjanas obecnie na każdym grzejniku mam zawory motylkowe ale chce zmienić na takie żeby się zamykały gdy temp. pomieszczeniu dojdzie do ustawionej powiedzmy 22st.piec z podajnikiem na ekogroszek instalacja grawitacyjna...
marcinwolowski Opublikowano 8 Marca 2020 #7 Opublikowano 8 Marca 2020 To musisz założyć zawory i głowice termostatyczne jak masz układ grawitacjyjny to załóż takie jak pisałem wcześniej ja mam herza i jestem zadowolony takie mam
Elektronik7 Opublikowano 8 Marca 2020 Autor #8 Opublikowano 8 Marca 2020 marcinjanas no i oto mi chodziło,czy to działa tak jak pisałem, ze ustawiasz odpowiednia temp.pomieszczenia i gdy dojdzie temp. do ustawionej to się przymykają tak żeby grzejnik przestał grzac.
marcinwolowski Opublikowano 8 Marca 2020 #9 Opublikowano 8 Marca 2020 Tak działa każdy numer na głowicy odpowiada określonej w instrukcji temperaturze jak osiągnie to zamyka grzejnik i czeka aż spadnieWysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka
Elektronik7 Opublikowano 8 Marca 2020 Autor #10 Opublikowano 8 Marca 2020 marcinjanas - bardzo ci dziękuję za info.
marcinwolowski Opublikowano 8 Marca 2020 #11 Opublikowano 8 Marca 2020 Nie ma za co Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.