Marcin987 Opublikowano 7 Marca 2020 #1 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Witam W nowym mieszkaniu mam założone dwa małe grzejniki po dwóch stronach balkonu, nie bardzo mi to pasuje dlatego chciał bym jeden skasować i założyć jeden większy. I teraz co zrobić z drugim przyłączem, czy da się je jakoś zaślepić i zamurować czy muszę rozkuć posadzkę i przerobić łączenie rur. Instalacja PEX, przesyłam też zdjęcie jak to wyglądało przed zalaniem posadzki. Pozdrawiam I Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikiQ Opublikowano 7 Marca 2020 #2 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 W ścianie normalnie załóż korki i zagipsuj. Oczywiście pex na zacisk. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1111 Opublikowano 7 Lutego 2021 #3 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Podepnę się pod temat. Instalacja w systemie trójnikowym cały parter + wyprowadzone rurki pex 16 na 1 piętro i tam podłączony jeden grzejnik. Teraz dom został rozbudowany i na 1 piętrze został zamontowany rozdzielacz i reszta grzejników. Jak zlikwidować stare przyłącze. Zaślepić, czy lepiej połączyć zasilanie z powrotem? Jeśli zostanie zaślepione to czy nie będzie się tam zbierało powietrze? Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1111 Opublikowano 8 Lutego 2021 #4 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Panowie to jak byście zrobili na moim miejscu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ameno25 Opublikowano 8 Lutego 2021 #5 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Po której stronie chcesz zostawić grzejnik prawej czy lewej ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1111 Opublikowano 8 Lutego 2021 #6 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Wszystkie grzejniki na 1 piętrze są już podłączone do nowego rozdzielacza. Pozostały mi dwie rurki (zasilanie i powrót) które kiedyś były pociągnięte z dołu bo był tam kiedyś tylko jeden grzejnik. Teraz te rurki są niepotrzebne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady75 Opublikowano 8 Lutego 2021 #7 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Marcin 987, zamontuj jeden pionowy grzejnik z płaską przednią płytą. Stelrad ma w super cenie grzejniki pionowe ozdobne. Raz że wygląda, dwa że grzeje... Tylko musiałbyś przyłącze wyprowadzić na środek ściany. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.