Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zmiana kotła i mnóstwo pytań

BartekPiwko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Latem kupiłem 6mm za 850zł za paletę 1050kg, notabene od dystrybutora Kostrzewy, wcześniej miałem tańszy 8mm ale robiły się takie zgorzele że dwa razy dziennie trzeba było czyścić ruszt i tylko czekałem aż go spalę.

Opublikowano

Kolego nawet się nie zastanawiaj. Jeśli budżet ograniczony na maxa to bierz ferolli (W tej cenie nie ma konkurencji) Prosty i wdzięczny kociołek który nie potrzebuje wiele uwagi.  Ale jeśli uda ci się wygospodarować trochę więcej (naprawdę warto), to nawet się nie zastanawiaj i bierz blakstara (najlepiej z sondą ale jeśli nie to zawsze można sobie dokupić) . Zobacz na konstrukcję jego wymiennika, modulację, jakość wykonania, sterowanie  i gwarancję. To zupełnie inna liga. Sam żałuję że go nie kupilem. Oczywiście są jeszcze lepsze rozwiązania, np RTB (full opcja) a co za tym idzie cena znacznie wyższa. Jeśli chcesz prostej, ograniczonej obsługi i pewnego działania, to nawet nie patrz na rodzime konstrukcje....

Co do instalatora nie warto oszczędzać, byle Heniek potrafi zrobić z najlepszego kotła maszynę do utylizacji pelletu. Masz tu na forum doświadczonych instalatorów, więc nie powinno być problemu (np. puławiak ogarnia całą Polskę)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.