Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Defro komfort eko lux 20KW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdź z tyłu kotła na dole wchodzi do niego rura powrotną nad lub obok niej jest taki owalny otwór w poszyciu kotła a głębiej w tym otworze jest tuleja w której powinien być zamontowanym czujnik powrotu jeśli jest pusto to niestety po kabelku i ten czujnik powrotu znajdziesz.

A więc tak czujnik pompy 1 możesz wypiąć bo jeśli nie masz drugiej pompy CO lub podłogowej to do niczego nie jest on potrzebny a czujnik zaworu zdemontuje z obecnego miejsca i załuż na rurę aż za pompą CO.

Lepiej jest tylko pod względem stabilizacji temperatury ale powrót zostaje nadal za nisko.

Opublikowano

Więc do przeniesienia masz tylko czujnik zaworu a ten pompy 1 możesz zdemontować.

Jaka teraz jest temperatura powrotu?

Opublikowano

Więc tragedii z tym powrotem nie ma... Pompa kotłowa jeszcze bardziej by podniosła temperaturę powrotu bo zalecana przez producenta kotła jest na poziomie 55+. 

Opublikowano

No tak czytałem właśnie w instrukcji a Twoim zdaniem warto zakładać pompę kotłową bo tu na forum widziałem taki temat i zdania były podzielone sam już nie wiem 

Opublikowano

Moim jak najbardziej tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.