Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podlogowka

Hosse

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jaka temperaturę macie na wejściu na podłogę a jaka na powrocie?

Opublikowano

To zależy jaką ustawie na 3d. 

Opublikowano

Ja mam 23 ale przy ostatnich przymrozkach 21 mieszkam 3 miesiące może dlatego że dom niewygrzany, jak u ciebie było ?

Opublikowano

Ja mam na wejściu 28-30 stopni.

Nowy dom, bardzo dobrze ocieplony, na sterowniku 20-21 stopni.

Tylko podłoga zimna. Letnia była jak w dzień było +2 do +4, a w nocy lekkie przymrozki. Przy temperaturach +5 i więcej w dzień niestety bez kapci ani rusz. Czy można jeszcze skręcić wodę która idzie w podłogę? Czy to już wtedy nie ma sensu?

Opublikowano
W dniu 8.12.2019 o 19:41, Hosse napisał:

Witam jaka temperaturę macie na wejściu na podłogę a jaka na powrocie?

Temperatura musi być taka aby w pomieszczeniach było ciepło, wszystko zależy od tego na jaką temp zasilania i powrotu została policzona. 

W dniu 9.12.2019 o 21:55, kaes86 napisał:

Przy temperaturach +5 i więcej w dzień niestety bez kapci ani rusz.

Prawidłowo - temp max podłogi nie powinna przekraczać 32C w łazience i 29C w pozostałych pomieszczeniach - tak mówią normy i zdrowy rozsądek.

Opublikowano

Dziwne rzeczy że niby 32'C  w Łazience ?   u mnie  35 leci na cały dom   ponad 240m2  podłogi

przy  -5 w nocy  kocioł śmiga  nonstop  z czego połowa czasu z modulacją   około 65% mocy makksymalnej

za dnia  prawie nonstop na modulacji . Kociołek mam mały  14kW

Opublikowano

Umnie na podłogę na wyjściu z pieca 35 st w domu między 22-23st sama podłoga w ok 26 st niewiem czy to dobrze czy nie ale myślałem że w domu będzie cieplej

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

28stopni w podłogę daje u mnie 23,4st temperatury w domu w salonie przy aktualnych temperaturach

Przy mrozach - 10/-20 zwiekszam do 30-33st, żeby utrzymać temperature w pomieszczeniach

Opublikowano

To ładnie a wygasza ci się piec czy idzie cały czas?umnie od 6 rano grzeje 4 h do 23 st i potem wylacza ale temperatura idzie 33 st potem dopiero pod wieczór się załącza niewiem jak lepiej, od 22:00 mam 22 st więc piec ja z niechodzi do rana

Opublikowano

A z czego masz podłogę płytki czy coś innego

Opublikowano

Umnie w większości panele dlatego muszę mieć 32 na wyjściu wtedy podłoga ma 26 st 

Opublikowano

Witam tez mam panele tylko w łazienkach gres temperatura na wyjściu z pieca na podłogę  29 stopni w domu ustawione 23.4 i chodzi w takie dni  piec kilka godzin chyba ok 5

Opublikowano

A podłoga jaka ma temperaturę?który sezon grzejesz?

Opublikowano

@HosseJak się domyślam to podłogowa u Ciebie nie chodzi cały czas? Przełącz się na grzanie cały czas i powinieneś zobaczyć różnice moim zdaniem. 

Ja mam podobnie 36 stopnie  na zaworze to podłoga miała  25 na panelach jak sprawdzałem. Teraz mam 33 ustawione. W domu mam cały czas w przedziale 22,5-23,5. W tamtym roku trzymałem 23-24 i tak niby ciągnęło czasem zimnem takie uczucie. 

W pierwszym sezonie grzewczym zawsze jest odczucie że chłodniej. Dom musi się wygrzać. My mieszkamy teraz druga zimę i jest duża różnica nawet w nastawieniu wysokości temeratur czy to na termostatach czy to na podłogowce.

Opublikowano

Tak grzalem z przerwami,ok zrobię jak piszesz będę spróbujemy tej ciągłej pracy

Opublikowano

W święta miałem gości to im zapodałem  na  podłogówkę 41'C  na panelach było jakieś  32'C  w łazienkach na płytkach 35'C

wszyscy byli mocno zadowoleni ino śniegu było brak . 

Na co dzień mam ustawione na podłogówce  37'C co daje jakieś  27'C na panelach i 31 na płytkach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.