Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Piec gazowy dwufunkcyjny

dz11kson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Jak w temacie poszukuje dwufunkcyjnego urzadzenia do mieszkania .

Obecnie posiadam wiekowy Piec Junkers Euroline  , jest to piec dwufunkcyjny . 

Jest zrobiona przeróbka , dzieki której paląc w kominku wykorzystuje grzejniki tylko przełączam dzwignie :)

Chciał bym prosić naprawdę o dobre porady za i przeciw ponieważ piec wyziąnął ducha a nie stać mnie na pomyłki . 

Pytanie kolejne czy do tak małego pomieszczenia piec kondensacyjny czy normalny ? 

Jaki piec mozna zakupić na miejsce tego starego . 

Dziekuje wszystkim za pomoc i informacje . 

Opublikowano

Ile m2 ma mieszkanie, to w kamiennicy ? Ja mam Termet Gold i jest ok, cena też świetna.

Opublikowano

a jak radzić kiedy informacji skąpisz???

żadnej wiedzy o tym ile to mieszkanie potrzebuje energii żeby Ci tyłek nie zamarzł, żadnej o tym czy prysznic wolisz czy wannę i ile osób ma zamiar z tych dobrodziejstw korzystać. brak wiedzy o ilości punktów poboru CWU??

szukasz wróżki to zmień forum

szukasz odpowiedzi to zadaj właściwe pytanie- w sensie sprecyzuj potrzeby aby dopasować do nich produkt

po tym co napisałeś to ja bym ci odradził kocioł 2 funkcyjny. grzanie 62m2 jakimkolwiek modelem to strata kasy- będzie się uruchamiał kilkaset razy na dobe chyba że chałupa zupełnie bez izolacji i z dziurami zamiast okien. jedyne do czego się nada to grzanie CWU bo w tak niewielkiej powierzchni punkty poboru sa blisko i nie będzie problemów z szybkim dostarczeniem ciepłej wody do odpowiedniego miejsca

Opublikowano

Wystrczy napisac co potrzeba bo ja nie jasnowic aby spec zeby  zalozyc z gory co jasniepanowi chodzi po glowie , w sumie w tym przypadku chyba bede . Piszac drugiego posta na , ktorego tak strasznie sie oburzyles usmilem sie z kolega bo powiedzialem ze ze zaraz ktos sie znajdzie i odpisze ale to norma .

Jakos mialem  dwu funkcyjny Junkers Euroline i nie wlaczal sie setki razy ani z torbami nie poszedlem okolo 150 zl przy 3 osobach .

Jedynie co mi przeszkadzalo to gdy wlaczalem ciepla wode musialem czekac okolo 10 sekund aby zaczela leciec coraz cieplejsza .

Co do danych to 3 osoby , prysznic uzywany najczeciej ,krany  lazienka i kuchnia  uzywane do normalnych obowiazkow jak w kazdej rodzinie (poranne mycia , mycia naczyn itd )

Zadna duza filozofia jak na mieszkanie w bloku 

Tak wiec jak mial bym cos podac prosze o takie info bo jak wspomnialem specem nie jestem ale jak piec ma sie mi wlaczac setki razy na dobe to podziekuje 

Opublikowano

ja się nie oburzyłem a jedynie zwróciłem uwagę na brak precyzji w określaniu preferencji...

ja ma napisać co trzeba?

to ty powinieneś wiedzieć czego chcesz

a jak nie masz wiedzy to skoro umiałeś na to forum trafić to i wujka google tez znasz i umiesz wyszukać co trzeba

jest piatek wieczór więc zabawię się jak Ty

"szukam auta dla 4 osób, wcześniej jeździłem corsą i miała przeróbkę na gaz. co poradzisz jako następny samochód? Chciał bym prosić naprawdę o dobre porady za i przeciw ponieważ samochód wyzionął ducha a nie stać mnie na pomyłki."

- to są Twoje słowa(oczywiście odrobinę zmieniłem aranżację)- na ich podstawie można zaproponowac każdą pierdołe. jak nie masz wiedzy to ją łykniesz, wydasz kupę kasy i będziesz przeklinał cały świat że Ci udzielono złej rady.

Nie miej pretensji do mnie o sarkazm. miej ją do siebie o to że nie wiesz co masz i co chciałbyś mieć. nie wiesz jakie mógłbyś płacić rachunki i jaki miec komfort ciepła w domu i uzywania ciepłej wody. To że coś masz nie oznacza  że nie można mieć inaczej. nie znaczy że zawsze inaczej oznacza lepiej/taniej ale warto taką wiedze mieć aby móc porównać, ocenić i zdecydować czy przypadkiem inne rozwiązanie nie będzie bardziej komfortowe(nie zawsze tańsze- ale czy zawsze cena czyni cuda???). płacisz 150zł/3 osoby - a może mógłbyś płacić 100zł albo 80zł???- tego nie wiesz masz stary kocioł o nieznanej sprawności. nowy dobrze dobrany będzie miał sprawność lepszą o kilkanaście a moze kilkadziesiąt procent- to się przełoży na zmianę wysokosci rachunków- ale Ty rozrzutny jesteś i 150PLN-ów Cię nie rusza. Wolisz pocisnąć i napisac coś dla zaczepki 

jak zrozumiesz coś napisał i czego oczekujesz możemy wrócić do dyskusji

jak chcesz nadal w tym tonie dyskutować to na mnie nie licz- życze takich wyborów jak odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, TIMON120777 napisał:

jest piatek wieczór więc zabawię się jak Ty

"szukam auta dla 4 osób, wcześniej jeździłem corsą i miała przeróbkę na gaz. co poradzisz jako następny samochód? 

Timon jakbyś dawał takie rady jak inni na forum to wszyscy by jeździli co najwyżej Trabantami lub Moskwiczami

Ja już przestałem nawet to czytać - dzisiaj chyba taki 3 temat , zero danych a oczekiwania i pretensje wielkie.

Opublikowano

Idac waszym glupim tokiem myslenia  kowalski idzie do sklepu skladac komputer .

Typowe cebulaki duzo maja do powiedzenie ale nigdy nic na temat 

Pozdrawiam

Sambor dobrze gadasz bo robie to samo . Chlop sam sobie odpowiada na pytania ale i tak jeszcze o nie pyta , sam sobie zaprzecza ale co ja tam moge wiedziec . 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.