Skocz do zawartości
IGNOROWANY

DEFRO Bio Slim brak paliwa, kalibracja zresetowana

kusmi19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, piec bez kalibracji palił i ani razu nie pokazał komunikatu braku paliwa. Tydzień temu rozpocząłem proces kalibracji ale zakończyłem ja gdy w zasobnik była jeszcze z jedna czwarta pelletu. Nie mieszkam jeszcze w domu więc nie mogłem wstać w nocy i wdusic koniec kalibracji w momencie absolutnego minimum. No i teraz mam problem bo piec mimo zasypania zasobnika na maksa pokazuje po kilkunastu godzinach pracy komunikat "brak paliwa" i się wyłącza. Zrobiłem reset kalibracji ale nie jestem w stanie jej ukończyć gdyż piec wyłącza się jak ubedzie właśnie ową jedna czwarta zbiornika. Czy piec trzeba jakoś zresetować żeby zapomniał te ustawienia? Wyłączyłem i włączyłem czarny przycisk, zrobiłem kalibracje od nowa i zobaczymy co wyjdzie.

Opublikowano

Witaj

Jaki masz sterownik i soft?

Opublikowano

Jest możliwość wpisania pojemności zasobnika. Czyli inna kalibracja. Wpisujesz ile wchodzi. Klikasz zasobnik napełniony. Jeszcze ile ma być kg tezerwy.

Opublikowano

Wejdź w ustawienia serwis - kod 5162 - kontrola paliwa - kalibracja poziomu paliwa - kontrola paliwa - wybierz pojemność zasobnika

W tym samym menu masz - pojemność zasobnika - wpisz ile tam wchodzi

Wróć do kontroli paliwa - wybierz rezerwa paliwa - i tam aktywujesz ją oraz brak paliwa. Wpisujesz jeszcze jaka jest rezerwa. Jeżeli masz czujnik rezerwy to on daje sygnał sterownikowi i ten zalicza rezerwę, a potem wygasza kocioł

Opublikowano

Proszę instrukcja kalibracji zasobnika Screenshot_20191229_130718_com.google.android.apps.docs.jpg

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Można i tak :) To jest kalibracja standardowa

Opublikowano
23 godziny temu, gilal napisał:

Wejdź w ustawienia serwis - kod 5162 - kontrola paliwa - kalibracja poziomu paliwa - kontrola paliwa - wybierz pojemność zasobnika

W tym samym menu masz - pojemność zasobnika - wpisz ile tam wchodzi

Wróć do kontroli paliwa - wybierz rezerwa paliwa - i tam aktywujesz ją oraz brak paliwa. Wpisujesz jeszcze jaka jest rezerwa. Jeżeli masz czujnik rezerwy to on daje sygnał sterownikowi i ten zalicza rezerwę, a potem wygasza kocioł

Wpisałem tak jak kazales i teraz już drugi raz pokazał się taki komunikat. Ustawiłem rezerwę na 10kg 

20191230_120809.jpg

20191230_120942.jpg

Opublikowano

Rezerwy wpisuje się tyle ile wsypiesz pelletu do zakrycia czujnika pojemnościowego. Jak czujnik się odkryje wyskoczy taki właśnie alarm i zacznie sobie zliczać do wygaszenia. To jest po to aby nie wybrać całego pelletu z podajnika. Oczywiście jak masz taki czujnik.

A jezeli chodzi o kalibrację to wpisujesz tyle ile wchodzi w zasobnik. Zasypujesz do pełna, klikasz na "zasobnik napełniony" i to wszystko

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś wie dlaczego kocioł nagle zaczął praktycznie nonstop pracować gdzie wcześniej nagrzewal się do 60 stopni i spadał do 48 i tak w kółko. Wykres był Góra dół. A teraz takie coś i nie mam pojęcia dlaczego 

20200113_163529.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.